Lietas nosūtīšana tiesai, kā viens no procesa pabeigšanas veidiem - Osovska, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba tēma ir „Krimināllietas nodošana tiesai, ka viens no pirmstiesas procesa pabeigšanas veidiem”. Maģistra darbam ir savstarpēji saistīti mērķi. Pirmkārt, noskaidrot pirmstiesas procesa pabeigšanas unkrimināllietas nodošanas tiesai procesuālā kārtība Latvijas tiesību sistēmā. Otrkārt, identificēt pirmstiesas kriminālprocesa pabeigšanas nododot krimināllietu tiesai saistītās juridiskās problēmas un izstrādāt to risinājumus. Maģistra darbā pētīta pirmstiesas procesa pabeigšanas kārtības, nododot krimināllietu tiesaivēsturiskā attīstība. Lai noskaidrotu, kā tiek izmantota Kriminālprocesā ietverta iespēja pabeigt pirmstiesas kriminālprocesu, pētījumā autore apkopojusi Latvijas Republikas prokuratūras statistiskos datus par krimināllietu nodošanu tiesai, kā arī tika apkopoti veiktas Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā un Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūrā aptaujasrezultāti. Visbeidzot, maģistra darbā analizētas radītās problēmas, piemērojot vienkāršotos kriminālprocesa pabeigšanas veidus, nododot krimināllietu tiesai un meklēti to risināšanas varianti. Atslēgvārdi: pirmstiesas procesa pabeigšana, krimināllietas nodošana tiesai, lietas nodošanas veidi, procesuāla kartība

The theme of Master’s paper is „Submission of criminal case to the court – one of the types of pre-trial procedure completion”. Master’s paper has mutually relates goals. Firstly, to clarify the procedural order of pre-trial procedure completion and submission of criminal case to the court which exists in legal system of Latvia. Secondly, to identify legal problems related to pre-trial criminal procedure completion by submitting the criminal case to the court and develop their solutions. Historical development of the order for pre-trial procedure completion by submitting criminal case to the court has been studied in Master’s paper. In order to clarify how the option for completion of pre-trail criminal procedure, stated in Criminal procedure, is applied, the author of research has summarized statistics of Prosecutor’s office of the Republic of Latvia about submission of criminal case to the court, as well as summary of the results of inquire performed in Riga court district Prosecutor’s office and Riga city Zemgale suburb Prosecutor’s office has been executed. Finally the originated problems have been analyzed in Master’s paper by applying simplified types of criminal procedure completion upon submission of criminal case to the court, and ways for problem settlement have been searched. Key words: pre-trial procedure completion, submission of criminal case to the court, types of case submission, procedural order.
Maģistra darbs
Keywords: Juridiskā zinātne