Noguruma novērtēšana ar krāsu dimensionalitātes testu - Forstmane, Renda (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tajā ir 31 lappuse, kuru sastāvā ir 19 attēli, 3 tabulas, 15 literatūras vienības. Darba mērķis: Ar izveidoto krāsu dimensionalitātes testu novērtēt mentālo nogurumu un noteikt sliekšņus no rīta, pa dienu un vakarā. Dalībnieki: Eksperimentā piedalījās 10 dalībnieki (vecums 21-22). Pētījuma dalībniekiem nebija krāsu redzes traucējumi. Metode: Datorizēts tests, kas sastāv no 20x20 krāsainiem kvadrātu laukumiem. Pētījuma dalībniekiem jāatpazīst divkrāsains “C” burta stimuls uz krāsaina fona pēc 4AFC metodes. Rezultāti un secinājumi: Ar izveidoto krāsu dimensionalitātes testu nav iespējams novērtēt mentālo nogurumu. Pētījuma dalībniekiem sliekšņa vērtības dienas laikā pieaug.

This Bachelor’s Thesis has been written in Latvian. There are 31 pages in this document including 19 graphs, 3 tables and 15 literature sources. Purpose: Using the developed color dimensionality test to evaluate the recognition threshold values in the morning, during the day and in the evening. Participants: There were 10 student participants (ages 21-22) in the experiment and none of them had any color vision deficiency. Method: Test is composed of 20x20 colored square patches. Participant identifies the two color “C” letter optotype on multicolor background in 4AFC protocol. Results and conclusions: It is not possible to evaluate the mental fatigue with the created color dimensionality test. The threshold values for the participants of the research are raising during the day.
Fatigue assessment using color dimensionality test
Keywords: Fizika; mentālais nogurums; pamanīšanas slieksnis; krāsu redze