Uzņēmumu ienākuma nodokļa piemērošanas kārtība Latvijā - Brūvere, Anete (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba tēma ir “Uzņēmumu ienākuma nodokļa piemērošanas kārtība Latvijā.” Maģistra darba mērķis ir analizēt uzņēmumu ienākuma nodokļa piemērošanas kārtību Latvijā, lai izstrādātu priekšlikumus Latvijas uzņēmumu ienākuma nodokļa sistēmas uzlabošanai. Maģistra darba ietvaros tiek pētīts jaunais uzņēmumu ienākuma nodoklis un izvērtēta nodokļu reformas ietekme uz valsts budžetu un uzņēmējdarbības attīstību. Darba ietvaros tika veikts pētījums par nodokļa teorētisko pamatojumu, novērtētas uzņēmumu ienākuma nodokļa modeļu atšķirības, veikts pētījums par uzņēmēju viedokli saistībā ar nodokļa reformu un salīdzināti nodokļa rādītāji starp Baltijas valstīm. Pamatojoties uz veikto pētījumu ir izstrādāti secinājumi un ieteikumi uzņēmumu ienākuma nodokļa sistēmas uzlabošanai. Maģistra darba apjoms ir 85 lappuses, darbā ievietoti 15 attēli, 9 tabulas, 6 pielikumi un izmantoti 59 literatūras avoti.

The subject of the master thesis is “The application of corporate income tax in Latvia”. The goal of this research is to analyze the procedure and develop recommendations for improvement of corporate income tax application in Latvia. Within the master thesis the new corporate income tax is being analyzed and assessed impact of tax reforms to state budget and corporate development. In Research was covered income tax theoretical aspects, comparison of corporate income tax models, surveyed corporations about corporate income tax reform and compared tax ratios between Baltic countries. Based on research above, recommendations were developed to improve corporate income tax system in Latvia. Master thesis consists of 85 pages with 15 pictures, 9 tables, 6 annexes and are used 59 sources of literature.
The application of corporate income tax in Latvia
Keywords: Ekonomika; uzņēmumu ienākuma nodoklis; nodokļu reforma; nodokļu sistēma; valsts budžets