Etilmetānsulfonāta satura noteikšanas metodes izstrāde un validācija Rilmenidīna dihidrogēnfosfātā substancē - Klišāns, Romāns (Latvijas Universitāte, 2024)
Gāzu hromatogrāfijas tiešas injekcijas metodes validācija etilmetānsulfonāta noteikšanai Rilmenidīna dihidrogēnfosfāta substancē. Klišāns R., darba vadītājs Mg. sc. ing. Brinks J. Bakalaura darbs, 158 lappuses, 13 tabulas, 13 attēli, 19 literatūras avoti, 100 pielikumi latviešu valodā. Darbā ir apkopota literatūra par etilmetānsulfonāta ķīmiskajām un fizikālajām īpašībām. Apkopota un izvērtēta informācija par gāzu hromatogrāfijas metodi, tieši par tiešas injekcijas gāzu hromatogrāfiju un analīzes metodes izstrādi un validāciju. Pētnieciskajā darbā ir noskaidroti atbilstošāki gāzu hromatogrāfijas analīzes metodes apstākļi etilmetānsulfonāta noteikšanai Rilmenidīna dihidrogēnfosfātā. Tika veikta metodes izstrāde un analīzes metodes validācijā. RILMENIDĪNS DIHIDROGĒNFOSFĀTS, ETILMETĀNSULFONĀTS, GĀZU HROMATOGRĀFIJA, TIEŠAS INJEKCIJAS GĀZU HROMATOGRĀFIJA, ANALĪZES METODES IZSTRĀDE UN VALIDĀCIJA.

Validation of gas chromatographic direct injection of method for the determination of ethyl methanesulfonate in Rilmenidine dihydrogen phosphate. Klišāns R., supervisor Mg. sc. ing. Brinks J. Bachelor work, 158 pages, 13 tables, 13 images, 19 literature sources, 100 appendices. Latvian language. Work summarizes the literature on the chemical and physical characteristics of ethyl methanesulfonate. Collected and evaluated information on the gas chromatography, specifically on direct injection gas chromatography and analysis method development and validation. In the research work are founded more appropriate conditions of the gas chromatography analysis method for the determination of ethyl methanesulfonate in Rilmenidine dihydrogen phosphate. Method development and method validation were performed. RILMENIDINE DIHYDROGENPHOSPHATE, ETHYL METHANSULFONATE, GAS CHROMATOGRAPHY, DIRECT INJECTION GAS CHROMATOGRAPHY, ANALYTICAL METHADE DEVELOPPMENT AND VALIDATION.
Development and validation of methode for determination of ethyl methansulphonate in Rilmenidine dihydrogen phosphate
Keywords: Ķīmija; RILMENIDĪNS DIHIDROGĒNFOSFĀTS; ETILMETĀNSULFONĀTS; GĀZU HROMATOGRĀFIJA; TIEŠAS INJEKCIJAS GĀZU HROMATOGRĀFIJA; ANALĪZES METODES IZSTRĀDE UN VALIDĀCIJA