Iekšējā audita sistēmas salīdzinājums finanšu iestādē un publiskajā sektorā - Makarova, Liliana (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba mērķis ir, salīdzinot LR spēkā esošo normatīvo aktu regulējumu attiecībā uz iekšējo auditu publiskā iestādē un kredītiestādē un izpētot iekšējā audita darbību publiskā iestādē un kredītiestādē, izstrādāt priekšlikums, kā uzlabot iekšējā audita darbību publiskā iestādē un/vai kredītiestādē. Autore darba pirmajā nodaļā raksturo iekšējā audita rašanos un attīstību, norāda uz dažādiem audita veidiem. Otrajā nodaļā tiek sniegta informācija par AS „Citadele banka”. Trešajā un ceturtajā nodaļā tiek analizēta iekšējā audita dienesta loma kredītiestādē, tā tiesību aktu regulējums un normatīvo aktu izpēte attiecībā uz iekšējo auditu publiskā iestādē. Piektā nodaļa veltīta iekšējā audita posmiem publiskā iestādē un kredītiestādē. Sestajā nodaļā tiek sniegta informācija par iekšējā audita darba rezultātiem 2014.gadā.

Goal of Master’s thesis is to develop proposals for improvement of the operation of internal audit in public institutions and/or credit institutions by comparing regulation of applicable legal acts of the Republic of Latvia regarding the internal audit in public institutions and credit institutions and researching the operation of internal audit in public institutions and credit institutions. In the first part of the thesis the author characterizes the origination and development of internal audit, specifies several types of audit. The second part includes information on AS „Citadele banka”. The third and the fourth chapter analyzes the role of internal audit service in credit institutions, regulation of its legal enactments and researches the legal acts regarding the internal audit in public institutions. The fifth part of the thesis describes phases of internal audit in public institutions and credit institutions. The sixth part provides information on results of internal audit for the year 2014.
Comparison of Internal Audit System in the Financial Institution and Public Sector
Keywords: Ekonomika; audits; iekšējais audits; iekšējā kontroles sistēma; audit; internal audit