Telekomunikāciju nozares attīstība Latvijā - Beņķe, Evita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba “Telekomunikāciju nozares attīstība Latvijā” mērķis ir izpētīt un novērtēt telekomunikāciju nozares attīstības perspektīvas Latvijā. Darba pirmajā nodaļā tiks apskatīta telekomunikāciju nozares attīstības vēsture pasaulē un Latvijā. Darba pirmajās trīs nodaļās tiks pētītas telekomunikāciju nozares Latvijā tirgus formas, konkurence, cenu stratēģijas, mārketinga komunikāciju rīki un pircēju mērķgrupu noteikšana no teorētiskās puses. Savukārt, no praktiskās puses, ceturtajā un piektajā nodaļā, pamatojoties uz speciālo literatūru un zinātniskajiem pētījumiem, tiks apkopota, izpētīta un analizēta informācija par četriem lielākajiem nozares dalībniekiem. Sestajā nodaļā, pamatojoties, uz iepriekšējās nodaļās iegūtajiem datiem, tiks piedāvātas iespējamās Latvijas telekomunikāciju nozares attīstības perspektīvas. Septītajā nodaļā tiks veikta telekomunikāciju pakalpojumu lietotāju attālināta anketēšana un apkopoti iegūtie rezultāti. Bakalaura

The purpose of the diploma paper "Development of Telecommunication industry in Latvia" is to explore and estimate development perspectives of this industry in Latvia. The first chapter of the diploma paper highlights the history of development in Telecommunication industry in the world and Latvia. Based on economic theory, the first three chapters describe market forms of Telecommunication industry in Latvia, competition, pricing strategies, marketing communication tools and estimating client target groups. From a practical perspective, the fourth and fifth chapter includes on basis of special literature analyzed, studied and collected information about four major players in the sector. Based on the previous chapters, the sixth chapter includes the potential perspectives of Latvia`s development of telecommunication industry The seventh chapter includes results of a survey. The diploma paper consists of 83 pages, 6 tables, 4 images and 1 enclosure.
Development of Telecommunication industry in Latvia
Keywords: Ekonomika