Protesta kustību prakses Krievijā: tīmekļa folkloras materiāls. - Haljandi, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2022)
Jekaterina Haljandi. Protesta kustību prakses Krievijā: tīmekļa folkloras materiāls: bakalaura darbs.— Rīga, 2022.— 48 lpp. Anotācija Bakalaura darbs ir veltīts protesta kustību praksēm Krievijā, kas balstītas uz tīmekļa folkloras materiāla. Pētījuma mērķis bija izpētīt dažādas protesta kustību prakses internetā un tās iemeslus. Darba teorētiskā daļā tiek izskatīta tīmekļa folkloras specifika un sociālo tīklu ietekme uz protestu praksēm Krievijā XXI gadsimtā. Darba praktiskajā daļā tiek raksturotas un analizētas protesta kustību formas un dažādi atbalsta simboli, kas ir saistīti ar Krievijas 2022. gada iebrukumu Ukrainā. Kā arī tika izskatīti tīmekļa folkloras materiālos citi virtuālie mītiņi un protesti. Darbs varētu ieinteresēt filologus, kas nodarbojas ar folkloras materiāla pētīšanu, kā arī lasītājus, kas interesējas par protesta kustību praksēm tīmekļa folkloras vidē Krievijas kultūrtelpā.

Jekaterina Haljandi. Practices of Protest Movements in Russia: The Material of Internet Folklore: bachelor thesis. — Riga, 2022.— 48 p. Abstract The Bachelor thesis is devoted to the study of practices of protest movements in Russia which are reflected in the materials of internet folklore. The aim of the research was to conduct a study on various practices of protest movements in the internet and causes behind those practices. The theoretical part of the thesis covers specifics of internet folklore and the influence of social networks on protest practices in Russia in the 21st century. The practical part contains description and analysis of types of protest movements and various symbols of support that are linked to the Russian invasion of Ukraine in 2022, as well as it covers some other protests and myths based on internet folklore materials. The Bachelor thesis may be of interest to philologists conducting research on folklore materials as well as to readers who are willing to learn about practices of protest movements reflected in the internet folklore of the Russian cultural space.
Practices of Protest Movements in Russia: The Material of Internet Folklore.
Keywords: Valodniecība; протестные движения; сетевой фольклор; социальные сети; виртуальные митинги; Россия