Ceļi un ielas Čārlza Dikensa romānos - Kostaņenko, Inita (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā bakalaura darbā tiek apskatīta un analizēta ceļu un ielu nozīme sekojošos Čārlza Dikensa romānos: David Copperfield, Great Expectations un Hard Times. Šis darbs sastāv no ievada, trim nodaļām un secinājumiem. Nodaļās tiek analizēta gan ielu un ceļu nozīme izvēlētajos romānos, gan arī to varoņi un kultūra 19. gadsimta Anglijas un industriālās revolūcijas laika posma ietvaros. Vārdu ‘ielas’ un ‘ceļi’, kā arī to sinonīmu nozīme tika rūpīgi izpētīta un analizēta. Pētījuma rezultāti parāda, ka ielas un ceļi ir spēcīga metafora Dikensa romānos, un ir kā visur klātesoši ‘liecinieki’, kas sniedz sarežģītas interpretēšanas kartes.

The present Bachelors Thesis examines and analyzes the meaning of roads and streets in the following novels by Charles Dickens: David Copperfield, Great Expectations and Hard Times. This work consists of an Introduction, three Chapters and Conclusions. The chapters contain analysis of use and meaning of the roads and streets in the novels, as well as analysis of the characters and culture in the time setting of 19th century England and Industrial revolution. Usage of words ‘roads’ and ‘streets’ as well as their synonyms in the novels was closely observed, examined and analyzed. The results of research show that roads and streets are a powerful metaphor in Dickens’s novels, and thus serve as ‘witnesses’, by being everywhere and providing intricate maps for interpretation.
Roads and Streets in Charles Dickens's Novels
Keywords: Filoloģija