Personvārdu neviennozīmības novēršana - Gūtmanis, Ralfs (Latvijas Universitāte, 2013)
Kaut arī pēdējos gados arvien populārāka ir kļuvusi personvārdu neviennozīmības novēršana un tās risināšanai piedāvātās metodes, daudzās valodās tā ir maz pētīta – taj skaitā – latviešu valodā. Darbā tiek apskatīti pētījumi par vardu neviennozīmības novēršanas iespējām citās valodās un tad, balstoties uz iegūtajām zināšanām, tiek piedāvāts un uzbūvēts risinājums latviešu valodā. Tiek izpētīti un analizēti vairāki klāsterizācijas algoritmi un to ietekme uz iegūto datu kopu.

Although in recent year person name disambiguation and methods for solving it’s problems are increasing, in many languages it has not been researched enough – including Latvian. This work focuses on examining existing literature on person name disambiguation in other languages and then, using the gained knowledge, authors suggests and builds solution in Latvian. Author researches several clustering algorithms and their impact on data set
Named entity disambiguation
Keywords: Datorzinātne