Labsajūtas veicinoša vide birojā - Knoka-Bedrīte, Lilita (Latvijas Universitāte, 2022)
Diplomdarbā tiek apskatītas iespējas un nosacījumi labsajūtas veicināšanai biroja telpu interjera risinājumam. Darba mērķis ir izstrādāt labsajūtu veicinošu e-komercijas uzņēmuma “Printify”biroja telpu interjera dizaina projektu. Darbs sastāv no trīs daļām - teorētiskās, empīriskās un radošās daļas. Teorētiskajā daļā tiek veikts pētījums par labsajūtu un tās veicināšanas nosacījumiem biroja telpā kā arī biroja telpu attīstības tendences 21. g.s. Empīriskajā daļā tiek analizēti e-komercijas biroju interjeri, Latvijā un pasaulē. Darba radošā daļa ietver vizuālo materiālu ar individuāli izstrādātu oriģinālu e-komercijas biroja interjera dizaina projektu. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām,23pielikumiem. Tā apjoms ir 67 lappuses. Darbā izmantoti 20 literatūras avoti. Atslēgvārdi: interjera dizains, labsajūta, biroja telpas, e-komercija

The aim of the thesis is to develop a wellbeing-enhancing interior design project for the office space of the e-commerce company "Printify". The thesis consists of three parts: theoretical, empirical and creative. In the theoretical part, a study is conducted on well-being and the conditions for its promotion in the office space, as well as the trends in the development of office space in the 21st century. The empirical part analyses the interiors of e-commerce offices in Latvia and worldwide. The creative part of the work includes visual material with an individually developed original design project of an e-commerce office interior. The thesis consists of 3 chapters, 23 annexes. It is 67 pages long. The thesis uses 20 literature sources. Keywords: interior design, wellness, office space, e-commerce
Well-Being Conducive Office Environment
Keywords: Mākslas zinātne; interjera dizains; labsajūta; biroja telpas; e-komercija