RTK-GPS pozicionēšanas sistēma un tās pielietojums pašbaucošajās automašīnās - Smelēns, Henrijs (Latvijas Universitāte, 2016)
2016. gada maijā norisinājās automatizētas braukšanas sacensības GCDC 2016, kurās piedalījās arī Elektronikas un datorzinātņu institūts sadarbojoties ar Latvijas Universitāti. Priekš šīm sacensībām tika gatavota automašīna, kurā, lai tā varētu noteikt savu atrašanās vietu, bija nepieciešams implementēt precīzu pozicionēšanas iekārtu. Darba mērķis ir iepazīties ar GNSS darbības principiem, tai skaitā RTK-GPS, integrēt RTK-GPS iekārtu pašbraucošās automašīnas sistēmā, pārbaudīt tās atbilstību sacensību izvirzītajām prasībām, kā arī salīdzināt šo iekārtu ar citām RTK pozicionēšanas iekārtām. Darba rezultātā tika apskatīti GNSS darbības principi, aplūkota OxTS RT3003 v2 iekārtas specifikācija, salīdzināta tā ar konkurējošu kompāniju piedāvājumiem, kā arī veiksmīgi integrēta tā pašbraucošās automašīnas sistēmā, lai tā piedalītos sacensībās.

In May 2016 automated driving challenge GCDC 2016 took a place in Helmond, Netherlands. Institute of Electronics and Computer Science in cooperation with the University of Latvia was preparing automated car for that event in which precise navigation is needed to be installed for position detection. Aim of the paper is to learn about GNSS principles (including RTK-GPS), integrate RTK-GPS navigation in automated car’s system, check if it meets all the requirements and compare it to similar products from other companies. In results there was made brief research on GNSS principles, described OxTS RT3003 v2 specifications, compare it with a competing company offers, as well as successfully integrated it in automated car system to be used in competitions.
RTK-GPS positioning system and its uses in self driving cars
Keywords: Datorzinātne; precīza navigācija; RTK-GPS; pašbarucoša automašīna; GCDC 2016