Šķēršļu konstatēšana uz dzelzceļa pārbrauktuves, izmantojot milimetru viļņu radaru sensorus - Spruģevics, Ansis (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā "Šķēršļu konstatēšana uz dzelzceļa pārbrauktuves, izmantojot milimetru viļņu radaru sensorus" tiek apskatīts milimetru viļņu radaru pielietojums dzelzceļa pārbrauktuvju novērošanas sistēmas prototipa izstrādē. Darbs tika izstrādāts Elektronikas un datorzinātņu institūta projekta ietvaros. Darba mērķis ir izpētīt dzelzceļa pārbrauktuvju drošības situāciju Latvijā, pieejamos drošības risinājumus un radaru darbību kā arī veikt milimetru viļņu radaru sensoru dzelzceļa pārbrauktuvju monitorēšanas sistēmas prototipa izstrādi.

In the bachelor's work, “Obstacle detection in level crossings using millimeter wave radar sensors” looks at the use of millimeter wave radars in developing a prototype of a level crossing monitoring system. The work was developed as part of a project by the Institute of Electronics and Computer Science. The aim of the work is to investigate the safety situation of level crossings in Latvia, available safety solutions and radar operation principles, as well as to develop a prototype of the level crossing monitoring system using millimetre wave radar sensors.
Obstacle detection in level crossings using millimeter wave radar sensors
Keywords: Datorzinātne; objektu konstatēšana; radaru sensori; dzelzceļa pārbrauktuves; drošība