Savvaļas medījamo dzīvnieku audzēšanas nebrīvē pārvaldības modelis Sēlijas virsmežniecībā - Bārzdiņš, Andris (Latvijas Universitāte, 2010)
Pašreiz savvaļas medījamo dzīvnieku audzēšana nebrīvē tiek popularizēta kā netradicionālā lauksaimniecība. Ilgstošā pasaules pieredze savvaļas medījamo dzīvnieku audzēšanai nebrīvē, balstoties uz zinātniski un ekonomiski pamatotiem, nosacījumiem var pastāvēt tikai saskaņā ar ilgtspējīgas vidi nedegradējošas attīstības principiem. Briežkopības nozarē izteikti operē 2 lielas mērķa grupas: uzņēmēji, valsts (vides, zemkopības, mežu un iekšlietu) iestādes. Darba ietvaros tiek noskaidrots iesaistīto mērķgrupu viedoklis par šīs nozares tālāko attīstības iespēju. Pētāmā teritorija - Sēlijas virsmežniecība atrodas 11 novadu teritorijās, novadu teritorijas attīstības plānos līdz šim nav paredzēta briežu dārzu izveide. Darba mērķis izstrādāt pārvaldības modeli savvaļas medījamo dzīvnieku ilgtspējīgai audzēšanai nebrīvē Sēlijas virsmežniecībā.

Curently, game animal breeding captivity is being promoted as an alternative farming. Longstanding experience in the world of game animal captivity breeding, baced on scientifically and economically justified, conditions may exist only in accordance with substainable environment – friendly development principles. Game animal captivity breeding sector expressed operates two major target groups: entrepreneurs, goverment (environment, agriculture, forestry and interior ) institutions. Working within the established target groups involved in the view – development potentialities. Research area - Sēlija regional forest district is located in 11 county areas, the county site development plans so far for deer garden creation is unfarable. The goal of the development model of management of game animal for sustainable captive breeding in Sēlija regional forest district case.
Game Animal Captivity Breeding Management Model: Sēlija Regional Forest District Case
Keywords: Vides pārvaldība