Dzīvot Purvciemā: mikrorajons kā vienošanās telpa - Romule, Gunta (Latvijas Universitāte, 2009)
Guntas Romules bakalaura darba tēma ir „Dzīvot Purvciemā: mikrorajons kā vienošanās telpa”. Darbs balstīts galvenokārt uz Marka Gotdīnera piedāvātajām teorētiskajām iestrādnēm par vienošanās telpu. Šā darba galvenais pieņēmums ir par to, ka vienā no Rīgas mikrorajoniem, Purvciemā, ir atsevišķa specifiska vienošanās telpa, kurā dažādi aktori – pašvaldība, investori, zemes īpašnieki, iedzīvotāji – varētu veidot mijiedarbību un censties panākt vienošanos. Vispārējās vienošanās rezultāts šajā telpā ir atbalstīti vai noraidīti investīciju projekti. Purvciemā mēs varam atrast gan veiksmīgus, gan neveiksmīgus piemērus. Saskaņā ar laika pētījuma rezultātiem Purvciema vienošanās telpa ir diezgan mūsdienīga un elastīga. Tomēr pilsoņu aktivitāte ir diezgan zema, un šā iemesla dēļ Purvciemu būtu grūti attīstīt kā inovāciju teritoriju Atslēgas vārdi: Purvciems, mikrorajons, vienošanās, telpa

The theme of bachelor’s work by Gunta Romule is „To Live in Purvciems: a Micro-region as the Settlement Space”. The work is mainly based on the theoretical propositions of settlement space by Mark Gottdiener. The central concept of the work is that one of the Riga City micro-regions, Purvciems have its own specific settlement space where different actors – municipal authorities, investors, landlords, inhabitants – could acchieve interactions and try to get an aggreement. There are accepted or rejected investment projects as a results of the common settlement in that space. We should find both successful and unsuccessful examples in Purvciems. According the results of the field research the settlement space of Purvciems is quite advanced and flexible. However the citizen’s activity is on low range and it is hard to develope Purvciems as the innovation area for that reason Key words: Purvciems, micro-region, settlement, space
To Live in Purvciems: Micro-region as a Settlement Space
Keywords: Socioloģija