Sieviešu tēlu transformācija A.Puškina pabeigtajā un nepabeigtajā prozā - Pjankova, Irina (Latvijas Universitāte, 2010)
Sieviešu tēlu transformācija A.Puškina pabeigtajā un nepabeigtajā prozā: maģistra darbs.- Rīga,2010. -120 lpp. Maģistra darbā ir analizēta sieviešu tēlu transformācija A.Puškina pabeigtajā un nepabeigtajā prozā. Autors pirmo reizi A.Puškina literārā mantojuma izpētes laikā saista visus sieviešu tēlus,kas parādījušies A.Puškina mākslinieciskajos tekstos,ar viņa personīgajiem uzskatiem par sava laikmeta sievietēm. Darbā ir vilktas paralēles starp A.Puškina māksliniecisko tekstu kopumu,viņa publicistiku un epistolāro mantojumu. Darbā caur sieviešu tēlu prizmu analizēti dzejnieka plašie uzskati attiecībā uz viņa laikmeta dzimumu attiecībām.Pētījums ir aktuāls,jo var ieinteresēt filologus,A.Puškina literārā mantojuma pētniekus,kā arī visus lasītājus ,kas interesējas par šo jautājumu. Atslēgvārdi: Sieviešu tēls,A.Puškins,nepabeigtā proza,pabeigtā prozā,publicistika,epistolārais mantojums.

Transformation of Female Characters in the Finished and Unfinished Works by Alexander Pushkin: Master’s Thesis.-Riga, 2010. -120 pages The Master’s Thesis deals with the consideration of transformation of female characters in finished and unfinished works of A. Pushkin. The author for the first time in Pushkin studies connects all female characters appeared in the literary text of A. Pushkin with his personal and journalistic opinion of his contemporaries. The author draws a parallel between the body of literary texts of A. Pushkin, his journalistic and epistolary heritage. The Thesis assumes large-mindedness of the poet on up –to-his-date gender relations through female characters .The study is topical as it might be interesting to philologists, Pushkin scholars, as well as all to readers who are interested in this issue. Key words: Female character, A. Pushkin, unfinished prose, finished prose, journalism, epistolary creativity.
Transformation of Female Characters in the Finished and Unfinished Works by Alexander Pushkin
Keywords: Filoloģija