Klasiskie ekstrēmu uzdevumi un to modifikācijas - Gobiņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbā aplūkoti dažādi kastu optimizācijas uzdevumi. To risināšanā nereti lieto diferenciālrēķinu metodes. Ja tas iespējams, uzdevumi risināti ar elementārām metodēm. Darbā risināta arī minimālā mīnu skaita problēma, bloķējot taisnstūrus 2×3.

This master thesis deals with different tasks of optimization of boxes. Often differential calculus is used to solve these tasks. If possible, tasks have been solved with elementary methods. In the work also the problem of the minimum number of mines has been solved by blocking rectangles 2×3.
Classic Extreme Problems and Their Modifications
Keywords: Matemātika; bloķēšanas uzdevumi; ekstrēmu uzdevumi; nošķelta piramīda; taisnstūris