Baltijas valstu atalgojuma atbilstība darba produktivitātes līmenim - Bukša, Sintija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs “Baltijas valstu atalgojuma atbilstība darba produktivitātes līmenim” izstrādāts ar mērķi izpētīt atalgojuma un darba produktivitātes pieaugumu, kā arī noteikt atalgojuma un darba produktivitātes savstarpējās sakarības ciešumu un izvirzīt priekšlikumus Latvijas valdībai produktivitātes sekmēšanai. Valsts izaugsme un produktivitāte ietilpst lielākās daļas valstu politikas kārtībā, ar mērķi panākt ekonomiskās situācijas uzlabošanos un atrisināt virkni citu sociālekonomisko problēmu. Bakalaura darbā apskatīti atalgojuma un darba produktivitātes, kā arī to sakarības novērtēšanas metožu teorētiskie aspekti, dažādās pasaules valstīs veikto pētījumu analīze un autores veiktais, kas balstās uz autores veiktajiem aprēķiniem, modeļa izstrādi un ekspertu intervijām. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem Baltijas valstīs, galvenokārt, tiks pievērts uzmanība Latvijai.

The aim of the thesis “Compensation compliance with labour productivity of the Baltic States” has been developed in order to research compensation and labour productivity growth rate, as well as determine the relationship between compensation and labour productivity and propose possible solutions for the Government of Latvia to enhance labour productivity. A country's growth and labour productivity are part of most national policies, with the aim of improving the economic situation and solving a number of other socio-economic problems. Thesis covers theoretical aspects of compensation and labour productivity, as well as relationship assessment methods of compensation and labour productivity, analysis of research conducted in different countries of the world and research based on the author’s calculations, model development and expert interviews. Based on the results obtained in the Baltic States, the primary focus will be addressed on Latvia.
Compensation compliance with labour productivity in the Baltic States
Keywords: Ekonomika; atalgojums; darba produktivitāte; konkurētspēja; Baltijas valstis