Kopulatīvie salikteņi latviešu valodā - Stonka, Krista (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba „Kopulatīvie salikteņi latviešu valodā” mērķis ir iepazīties ar teorētiskiem pētījumiem par kopulatīviem salikteņiem, aprakstīt to nozīmi. Darbā ietvertas trīs nodaļas, kurās terminoloģiskā un tipoloģiskā aspektā aprakstīti kopulatīvi salikteņi latviešu un cittautu valodniecībā, veikta to funkcionāla analīze, balstoties uz B. Velhli pētījumiem, kā arī pētīta kopulatīvo salikteņu un defissavienojumu tuvība, un ar tiem saistītā problemātika latviešu valodā. Defissavienojumi latviešu valodniecībā tradicionāli netiek dēvēti par salikteņiem, lai arī tie funkcionē kā salikteņi. Tie ir aktuāli terminoloģijas izstrādē, tāpēc piemēri ekscerpēti no terminoloģijas un citām interneta vietnēm. Secināts, ka latviešu valodā kopulatīvu salikteņu ir vairāk kā tradicionāli pieņemts uzskatīt, jo nereti tie pielāgojušies citām valodas vienībām.

The aim of the Master’s thesis „Copulative compounds in Latvian” is to initiate theoretical studies of copulative compounds, describe their significance. Paper includes three chapters that deal with copulative compounds in terminological and typological approach in latvian and foreign linguistics, functional analysis based on B. Velhli studies, as well as inquired resemblance and related problems of copulative compounds and hyphen-phrase in Latvian. Hyphen-phrases in Latvian traditionally are not referred to compounds, although they function as compounds. They are significant in development of terminology, so the data has been extracted from terminology databases and other various texts. It was concluded that the Latvian copulative compounds are more common than traditionally considered because often they adapted to other language units.
Copulative compounds in Latvian
Keywords: Filoloģija; kopulatīvs saliktenis; vārddarināšana; endocentriski/eksocentriski salikteņi; defissavienojumi