Formulu blīvums populārākajās pop dziesmās - Vainovska, Zanda (Latvijas Universitāte, 2012)
Popmūzika ir kļuvusi par vienu no nozarēm, kurās ik gadu tiek apgrozīti vairāki miljoni dolāru, tomēr tās fenomens nav pētīts pietiekoši it sevišķi no valodas aspekta puses. Aplūkojot popmūzikas un mutvārdu tradīciju teoriju, šis bakalaura darbs ir vērsts uz formulu struktūru, kas parādās populārākajos dziesmu tekstos, identificēšanu. Pētījuma gaitā tika analizētas 50 dziesmas no 2011. gada Billboard 100 dziesmu topa izmantojot konkordances programmu AntConc. Lai pierādītu dziesmu tekstu valodas konverģenci ar sarunvalodu, dziesmu tekstos atrastie leksiskie saišķi tika pārbaudīti Lielbritānijas nacionālajā korpusā. Šī pētījuma rezultāti sniegs ieskatu standartizācijas problēmā un veicinās lielāku izpratni par populāro kultūru. Atslēgas vārdi: populārā mūzika, dziesmu teksti, mutvārdu tradīcijas, formulas, leksiskie saišķi (lexical bundles)

Pop music has become a multi-million dollar industry, but its phenomenon has not been discussed sufficiently in the light of linguistic analysis. The present paper analyses the theory of pop music and oral traditions in the attempt of identifying formulaic structures that appear in the lyrics of popular songs. For this purpose a sample of 50 songs from the Billboard Hot 100 of 2011 is researched with the help of concordance programme AntConc. The lexical bundles found are later investigated in the British National Corpus proving the convergence of song lyrics speech and colloquial speech. The results of this investigation give a further insight into the standardization problem and overall understanding of the popular culture. Key words: popular music, song lyrics, oral tradition, formulaic structures, lexical bundles
Formulaic Structures in Top Pop Songs
Keywords: Valodniecība