Informācijas sabiedrības pakalpojumi Eiropas Savienības tiesībās - Grinšpane, Alina (Latvijas Universitāte, 2018)
Eiropas Savienība ir ceļā uz vienotu digitālo tirgu. Informācijas sabiedrības pakalpojumi ir viens no elektroniskās komercijas būtiskajiem komponentiem, kur šobrīd saskatāmas vairākas tiesību nepilnības. Darbā tiek analizēti informācijas sabiedrības pakalpojumu būtība, regulējums un identificētas pastāvošās problēmas, aktualizējot elektroniskās komercijas direktīvas nepilnības. Pētījuma rezultātā tika izdalītas būtiskākās problēmas saistībā ar Informācijas sabiedrības pakalpojumiem un piedāvāts iespējamais to risinājums. Pētījumā tika atainoti galvenie robi Informācijas sabiedrības pakalpojumu regulēšanā Eiropas Savienībā.

European Union is on its way to single digital market. Information society services are one of primary components in electronic commerce, which lately have shown some flaws in the legal regulation of the subject. In this study paper has been made analysis of the definition of information society services, regulation and identifying of common problems, by showing the disadvantages of electronic commerce directive. As a result of this study has been pointed out the most essential problems of information society services and proposed ways of solving them. In this study was pointed out the most uncertainties with regulation of such services.
Information society services within European Union law
Keywords: Juridiskā zinātne; Informācijas sabiedrības pakalpojumi; Direktīva 2000/31/EK; patērētāju tiesības; ģeogrāfiskā bloķēšana