Organizācijas pārmaiņu vadības procesa pilnveide. - Tīberga, Guna (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis ir noskaidrot nozīmīgākās pārmaiņu vadības procesa posmu aktivitātes un izstrādāt pārmaiņu vadības procesa plānu VID liela IKT projekta ieviešanas laikā. Lai nodrošinātu darbā uzstādītos mērķus ir nepieciešams noskaidrot pārmaiņu vadības procesa aktivitātes un tās kombinēt ar IS projektu, ITIL un COBIT standartu pārmaiņu vadības procesa aktivitātēm. Projektā pārmaiņu vadības process tiek vadīts pavirši vai nevadīts vispār. Parasti projektos par pārmaiņu vadības procesu netiek atvelēts atsevišķs finansējums un netiek nozīmēti atbildīgie, bet pienākums vadīt pārmaiņas tiek uzlikts projektu īstenotājiem. Līdz ar to veidojas situācija, kad projekta īstenotāji nevar pietiekami veltīt laiku, lai papildus vēl nodrošinātu pārmaiņu vadības procesu. Darba rezultātā tika secināts, ka izstrādājot pārmaiņu vadības procesa plānu un nozīmējot atbildīgos par pārmaiņu īstenošanu, kā arī savlaicīgi un sistemātiski informējot darbiniekus un sabiedrību, ir iespējams sekmīgi īstenot nepieciešamās pārmaiņas. Darba apjoms ir 92 lappuses, 8 tabulas, 11 attēli un 32 izmantoti literatūras avoti. Darbs satur 1 pielikumu.

The aim of Master’s paper is to determine the most significant change management process activities and develop State Revenue Service (SRS) large Information and Communication Technologies (ICT) project’s change management plan during the project’s implementation. In order to ensure stated objectives in the Master’s paper it is necessary to clarify the change management process activities and their combination with IS project, ITIL and COBIT standard change management process activities. Project change management process is managed superficially or generally uncontrolled. Usually projects in change management process has no separate funding and no appointed responsible, but an obligation to manage change has project’s implementers. This leads to a situation, when project implementers, can not devote enough time to additionally provide change management process. Author concluded that the developed plan of change management process can successfully implement the necessary changes if there is designated responsibility for implementation of changes, as well as timely and systematically informed employees and the community. Master’s paper is composed of 92 pages, 8 tables, 11 images, 1 attachements and used 32 sources of information. Keywords: Change management, Change management process, IS project, ITIL, COBIT.
Organizations change management process improvement.
Keywords: Vadībzinātne; Pārmaiņu vadība; Pārmaiņu vadības process; IS projekts; ITIL; COBIT