Ārvalstu investīciju piesaistes problēmas Latvijā - Taldikina, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba tēma ir „Ārvalstu investīciju piesaistes problēmas Latvijā”. Autore: Anastasija Taldikina. Darba vadītāja: Dr.ekon., profesore Valda Baleviča. Darba mērķis ir izpētīt pašreizējo investīciju vidi, tās problēmas, kā arī investīciju piesaistes tendences Latvijā, analizēt ārzemju investīciju pieplūdes/aizplūdes faktorus. Uz veiktā pētījumu pamata tiek izstrādāti priekšlikumi investīciju vides uzlabošanai un investīciju piesaistei Latvijā. Darba apjoms ir 94 lapas (ar pielikumiem). Lai veiktu pētījumu tika aizmantoti 72 literatūras avoti, kas iekļauti izmantotās literatūras un avotu sarakstā. Darbā ir iekļauti 37 attēli, 9 tabulas un 9 pielikumi. Atslēgvārdi: tiešās ārvalstu investīcijas, labvēlīgās investīciju vides raksturojums, investīciju piesaistes problēmas.

The theme of master’s paper is “The Problems of Foreign Investment Attraction in Latvia”. Author: Anastasija Taldikina, Scientific Adviser: Dr.ekon., prof. Valda Baleviča. Work objective is to show up the current environment of public investment, its problems, as well as investment attracting trends in Latvia, analyze the factors of foreign investment flow-in/flow-out. In conclusion of scientific work were elaborated alternatives how to improve the investment environment and attract investment to Latvia. Work size: 94 sheets (with appendixes). Used literature: 72 sources, included in the list of used literature. The work contains 37 pictures, 9 tables and 9 appendixes. Keywords: foreign direct investment, characteristics of favorable investment environment, investment attraction problems.
The Problems of Foreign Investment Attraction in Latvia
Keywords: Ekonomika