Covid-19 pandēmijas ietekme uz pieaugušā cilvēka psiho emocionālo stāvokli - Fjodorova, Iveta (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Covid-19 pandēmijas ietekme uz pieaugušā cilvēka psiho emocionālo stāvokli”. Darbs sastāv no ievada, 2. nodalām, secinājumiem un 3. pielikumiem. COVID-19 pandēmijas periods ir pilns ar pastāvīgām nenoteiktības situācijām. Šajos apstākļos cilvēkam ir ātri jāatjaunojas un gandrīz pilnībā jāmaina dzīvesveids, jāpieņem jauni noteikumi un svarīgi lēmumi. Tas viss aicina iedzīvotājus apspiest dziļi cilvēciskas vajadzības uz sociālajiem sakariem. Pētījuma mērķis: Noskaidrot COVID-19 pandēmijas ietekmi uz pieauguša cilvēka psiho emocionālo stāvokli. Pētījuma metodes: darbā tika izmantota kvalitatīvā pētniecības metode Pētījuma instruments: intervija. Intervēšana tiek veikta X uzņēmumā. Pētījuma rezultāti: COVID-19 pandēmijas ierobežojumi un komunikācijas trūkums izmainīja cilvēka psiho emocionālo stāvokli, tas nelabvēlīgi ietekmēja savstarpējas attiecības ar ģimenes locekļiem. Lai mazinātu psiho emocionālo spriedzi pandēmijas laikā nepieciešams, pieturēties pie konkrētā dienas režīma, kurā tiek iekļautas fiziskās aktivitātes, veselīgai uzturs, ka arī veltīt laiku atpūtai. Saziņai ar draugiem un radiem izmantot interneta platformas un sociālos tīklus.

The topic of the bachelor's thesis is "Impact of the Covid-19 Pandemic on the Psycho-Emotional State of Adults". The work consists of an introduction, 2 chapters, conclusions and 3 appendices. The period of the COVID-19 pandemic is fraught with ongoing situations of uncertainty. In these circumstances, a person needs to recover quickly and change his or her lifestyle almost completely, new rules need to be adopted and important decisions have to be made. All this calls on the population to suppress their human needs for social relations. The aim of the research: To investigate the impact of the COVID-19 pandemic on the psycho-emotional state of an adult. Research methodology: the qualitative research method was used in the work. Research tool: interview. The interview is conducted in company X. Research results: The limitations of the COVID-19 pandemic and the lack of communication changed a person's psycho-emotional state, which adversely affected their relationships with family members. In order to reduce psycho-emotional stress during a pandemic, it is necessary to adhere to a specific daily regimen that includes physical activity, a healthy diet, as well as to devote time to rest. Use internet platforms and social networks to communicate with friends and relatives.
Impact of the Covid-19 Pandemic on the Psycho-Emotional State of Adults
Keywords: Medicīna; COVID-19; pandēmija; attālinātais darbs; psiho emocionālais stāvoklis