Opimizācija, neizmantojot atvasināšanu - Arefjeva, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā tiek pētītas optimizācijas metodes, kurās netiek izmantoti atvasinājumi. Darbā apskatīti divas metodes ar kuru palīdzību var izsecināt ekstrēma punktus un ģeometriskās optimizācijas dualitāte. Darba gaitā apskatīti dažādi uzdevuma piemēri.

The bachelor's thesis explores optimization methods that do not use derivatives. The work examines two methods that can be used to determine extreme points and the duality of geometric optimization. Various task examples are discussed throughout the thesis.
Optimizing Without Derivatives
Keywords: Matemātika; optimizācijas metodes; Jensena nevienādība; ģeometriskā-aritmētiskā nevienādība; ģeometriskā optimizācija; duālā problēma