Bankas sistēmas komponenšu mijiedarbības nodrošināšana - Karnigins, Vadims (Latvijas Universitāte, 2011)
Šis kvalifikācijas darbs ir par programmu, kas nodrošina mijiedarbību starp dažādām bankas sistēmām, kuras pārvalda kredītkartes un karšu operācijas. Programmas nosaukums ir LinkApp, kas ir saīsinājums no Link Application. Uz doto brīdi LinkApp atrisina sekojošas svarīgās problēmas: Pirmkārt, LinkApp nodrošina automātisku datu apmaiņu starp dažādām sistēmām, neskatoties uz to ievades/izvades datu formātiem. Otrkārt, LinkApp noņem daļu slodzes no galvenās karšu sistēmas datubāzes, nodrošinot programmatūras kešu ar tās biežāk izmantotām tabulām. Šobrīd LinkApp programma veiksmīgi strādā reālajā vidē.

This qualification work is about a software solution, that is designed to provide a means of communication between several major software systems used by the bank to manage credit cards and card operations. The software solution is called LinkApp, which is short for Link Application. At whis point LinkApp solves several major problems: Firstly, LinkApp acts as a message broker, thus enabling the automatic exchange of information between different software systems, regardless of their input/output data formats. Secondly, LinkApp greatly reduces the load on the main card system database by providing a software cache of its most frequently used tables. At this point, LinkApp successfully works in production.
Providing interaction between the components of a bank system
Keywords: Datorzinātne