Māsas un pacienta sadarbība pirms un pēc vispārējās anestēzijas ķirurģijas dienas stacionārā - Zaķe, Ieva (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma „Māsas un pacienta sadarbība pirms un pēc vispārējās anestēzijas ķirurģijas dienas stacionārā” tika izvēlēta, jo māsas un pacienta sadarbība pirms un pēc vispārējās anestēzijas ir svarīga, un tā noved pie veiksmīgas ārstēšanas, negatīvās ietekmes samazināšanās un iespējamo komplikāciju novēršanas. Darba apjoms: 42 lpp, 48 bibliogrāfiskie nosaukumi. Darba mērķis: analizēt māsas un pacienta sadarbību pirms un pēc vispārējās anestēzijas ķirurģijas dienas stacionārā. Pētījuma hipotēze: Māsas un pacienta sadarbība pirms un pēc vispārējās anestēzijas ķirurģijas dienas stacionārā ir balstīta uz komunikāciju uztraukuma mazināšanai. Pētījuma uzdevumi: 1.veikt literatūras izpēti par māsas un pacienta sadarbību pirms un pēc vispārējās anestēzijas; 2.analizēt Idas Jean Orlando teoriju saistībā ar māsas un pacienta sadarbību pirms un pēc vispārējās anestēzijas; 3.izstrādāt pētījuma instrumentu – aptaujas anketu un veikt aptauju; 4.apkopot un analizēt iegūtos datus; 5.izdarīt secinājumus par iegūtajiem pētniecības rezultātiem. Tika pielietota kvantitatīvā pētniecības metode. Pētījuma instruments – anketa. Pētījumā iegūtie dati norāda, ka māsas un pacienta sadarbība pirms un pēc vispārējās anestēzijas ķirurģijas dienas stacionārā ir balstīta uz komunikāciju uztraukuma mazināšanai. anestēzijas ķirurģijas dienas stacionārā ir balstīta uz komunikāciju uztraukuma mazināšanai. Atslēgvārdi: vispārējā anestēzija, māsas, pacienti, sadarbība.

The topic of the bachelor's thesis "Nurse-patient cooperation before and after general anesthesia in the surgical day hospital" was chosen because nurse-patient cooperation before general anesthesia is important, and it leads to successful treatment, reduction of negative effects and possible prevention of complications. Volume of thesis: 42 pages, 48 bibliographic titles. Aim of the study: to analyse the nurse-patient interaction before and after general anaesthesia in a surgical day hospital. Research hypothesis: Nurse-patient cooperation before and after general anesthesia in the surgical day hospital is based on communication to reduce anxiety. Research tasks: 1. conduct literature research on nurse-patient cooperation before and after general anesthesia; 2. analyze Ida Jean Orlando theory regarding nurse-patient cooperation before and after general anesthesia; 3. develop a research instrument – a survey questionnaire and take the survey; 4. collect and analyze the obtained data; 5. draw conclusions about the obtained research results. Quantitative research method was applied. Research tool – questionnaire. The data obtained in the study indicate that the cooperation between the nurse and the patient before and after the day of general anesthesia in the surgical day hospital is based on reducing communication anxiety. Keywords: general anesthesia, nurses, patients, cooperation.
Nurse-patient cooperation before and after general anesthesia in the surgical day hospital
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; Vispārējā anestēzija; Māsas; Pacienti; Sadarbība