Aizturētais un aizdomās turētais kriminālprocesā - Betaks, Oskars (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „aizturētais un aizdomās turētais kriminālprocesā” mērķis ir izpētīt un izprast aizturētā un aizdomās turētā statusus, aplūkot šo statusu rašanās un to beigšanās apstākļus. Aplūkot un analizēt šo statusu vispārēju saturu, izpētīt un izprast šo statusu ieguvušo personu pienākumus, kā arī šo personu tiesības. Bakalaura darbā autors apkopo literatūras avotus par aizturēto un aizdomās turēto kriminālprocesā, jo katrā kriminālprocesā ir kāda persona, kas ir kādā no šiem statusiem. Darbā autors apkopo vispārīgu informāciju par personām, kurām ir tiesības uz aizstāvību, lai gūtu iespaidu par šīm personām kopumā. Bakalaura darbā tiek aplūkoti aizturētā un aizdomās turētās personas statusu rašanās apstākļi, jo pēc autora domām to darīt ir svarīgi, lai vairāk iepazītos ar apstākļiem kuriem jāīstenojas, lai personām varētu piemērot kādu no šiem statusiem. Autors apkopo informāciju par šo statusu saturu, lai uzzinātu vairāk par šo personu tiesībām un pienākumiem, kā arī aplūko šo personu statusu izbeigšanās iemeslus. Autors, galvenokārt, sava darba rakstīšanai par pamatu ņem Latvijas Republikas Kriminālprocesa likumu, kurā izklāstīts par šiem statusiem, analizē tos un izdara nepieciešamos secinājumus. Darba tapšanas gaitā autors ir izdarījis dažādus secinājumus, kurus norāda kopsavilkumā.

Bachelor thesis "The detainee and the suspect in criminal proceedings" is to explore and understand the detainee and the suspect's status and see the source and termination conditions of this status. View and analyze the status of the overall content, to explore and understand the responsibilities as well as their rights. Bachelor work the author summarizes literature sources of detainees and suspects in criminal proceedings, so in every criminal process is a person who is one of the following states. The author summarizes general information about persons who have rights of defense to gain an impression of these people as a whole. Bachelor work issues detainee and suspected status provenance factors, in the author's opinion to do so it is important to aware factors which must to come true, to apply any of these status. The author summarizes the status of the content to learn more about their rights and obligations, as well as consider their reasons for termination of status. The author, writing his work mainly based on Criminal Procedure Law of the Republic of Latvia, as set out in the following states, analyzes them and draws the necessary conclusions. During Job creation the author has done a variety of conclusions, which indicated in the summary.
The detainee and the suspect in criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne