Reālā laika audio kodēšanas sistēma izmantojot daudzkodolu procesoru - Kalējs, Andris (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā ir veikta audio kodēšanas sistēmas prototipa izstrāde . Darba sākumā ir apskatītas un analizētas pasaulē esošās audio kodēšanas sistēmas un dota motivācija jaunas audio kodēšanas sistēmas izstrādes nepieciešamībai. Darbā ir apskatīti populārākie audio kodēšanas algoritmi un aprakstīta sistēmas izstrādes vide. Ir izstrādātas audio kodēšanas sistēmas tehniskās prasības. Audio kodēšanas sistēmai ir izstrādāta sistēmas struktūrshēma un dots vispārējs tās darbības principa apraksts, kā arī veikta sistēmas programmatūras arhitektūras projektēšana. Bez tam tiek pētītas paralēlās programmēšanas iespējas RTAI vidē, dots veiktspējas salīdzinājums ar vienkodola procesora veiktspēju. Darba gaitā tiek izstrādāta audio kodēšanas sistēmas programmatūra RTAI vidē, kas izmanto daudzkodolu procesoru sniegtās iespējas. Darba beigās ir dots audio kodēšanas sistēmas pielietojuma apraksts.

This master's work contains audio coding system development. Reviews of already existing products and their comparison are given at the beginning as well as motivation for development new audio coding system. Well-known audio coding algorithms and development environment are described in the paper. The technical specification and block diagram for audio coding system are developed, as well as software architecture is designed. Also the parallel computing possibilities in RTAI environment is studied and CPU load comparison between one-core and two-core CPU are given. Audio coding system software in RTAI environment, that use multicore CPU given possibilities is developed in the master's work. The typical audio coding system application is given at the end of work.
Real-time audio coding system using multicore processor
Keywords: Datorzinātne