Darba tirgus attīstības tendences mazumtirdzniecībā COVID-19 pandēmijas laikā - Siliņa, Agnija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Darba tirgus attīstības tendences mazumtirdzniecībā COVID-19 pandēmijas laikā“. Darba mērķis ir izpētīt un analizēt COVID-19 pandēmijas ietekmē radušās izmaiņas darba tirgū mazumtirdzniecības nozarē un izvērtēt darba tirgus attīstības iespējas, kā arī sniegt priekšlikumus esošās darba tirgus situācijas uzlabošanai. Autore raksturos darba tirgus ietekmējošos faktorus, kā arī veiks iegūto datu analīzi par izmaiņām, kuras radušās darbaspēka pieprasījuma un piedāvājuma attiecībā, Covid-19 pandēmijas rezultātā. Savukārt, pēc izmaiņu noteikšanas, autore izvirzīs tuvākās nākotnes prognozes un izteiks priekšlikumus esošās darba tirgus situācijas uzlabošanai

The topic of the bachelor's thesis is "Labor market development trends in retail during the COVID-19 pandemic". The aim of this work is to study and analyze the changes in the labor market in the retail sector caused by the COVID-19 pandemic and to evaluate the development opportunities of the labor market, as well as to provide proposals for the improvement of the current labor market situation. The author will describe the factors influencing the labor market, as well as analyze the obtained data on the changes that have occurred in the relationship between labor demand and supply as a result of the Covid-19 pandemic. In turn, after determining the changes, the author will put forward short-term forecasts and make proposals for improving the current labor market situation.
Labor market development trends in retail during the COVID-19 pandemic
Keywords: Ekonomika; darbaspēks; darba tirgus; nodarbinātība; pandēmija; pieprasījums