Tranzīta kravu pārvadājumu organizācija uz Krieviju caur Baltijas valstu ostām - Zeļenova, Anna (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs „Tranzīta kravu pārvadājumu organizācija un Krieviju caur Baltijas valstu ostam” ir veltīts Baltijas valstu ostam, kuras tiek uzskatītas par „Eiropas Savienības vārtiem uz Austrumu tirgiem”, jo vienlaicīgi šīs valstis ir ES dalībvalstis un tieši robežojas ar Krieviju, kas ir nozīmīgākā reģiona attīstības ekonomikas valsts. Darba mērķis ir pētīt tranzīta kravu pārvadājumu organizāciju uz Krieviju caur Baltijas valstu ostam. Izvirzītā mērķa sasniegšanai tika noteikti sekojoši uzdevumi: •Aprakstīt starptautisko kravas pārvadājumu būtību, •Izanalizēt Latvijas transporta un tranzīta nozari, •Izpētīt kravas pārvadājumu organizācijas procesu, •Izdarīt secinājumus un sniegt savus priekšlikumus tranzīta kravu pārvadājumu organizēšanā Baltijas valstīs. Bakalaura darba izstrādei ir izmantoti Latvijas Republikas likumdošanas akti, speciālā ekonomiskā literatūra, starptautisko organizāciju publikācijas un statistiskie dati, internēta resursi, kā arī personīgā darba pieredze loģistikas jomā. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām. Pirmā daļā tiek aprakstīti transporta pārvadājumu sistēmas komponentes, pārvadājumu veidu priekšrocības un trūkumi, kā arī ir sniegts plašs kravu transportēšanas vides raksturojums. Otrā daļā tiek raksturota un izanalizēta pašreizējā situācija Latvijas loģistikas tirgū un tā attīstības tendences. Trešajā nodaļā tiek veikta tranzīta pārvadājumu organizācijas analīze ar loģistikas piemēriem un to ekonomiskais aprēķins. Bakalaura darba nobeigumā tiek apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi darba mērķī izvirzīto problēmu risinājumiem. Diplomdarba apjoms 72 lpp. Darbā izmantoti 24 literatūras avoti.

Bachelor’s paper “Organization of transportation of transit cargo for Russia through Baltic seaports” is devoted to to Baltic cargo ports that considered as „European Union gates to the east markets”, because simultaneously these countries are EU members and has direct borders with Russia – the main country in the region, taking into consideration economic development. The goal of bachelor work is investigate organization of transit cargo transportation to Russia via Baltic cargo ports. To reach the formulated goal the following tasks will be executed: •To describe the main point of international cargo transportation • To analyze Latvian transport and transit sectors •To investigate the process of organization of transportation • To make the conclusions and offers regarding organization of transit cargo transportation in Baltic States. To working out the bachelor work the following sources has been used - Latvian Republic laws and acts, special economic literature, international companies publications, statistic data, internet sources as well as personal experience in logistics. Bachelor work consists of 3 parts. The components of transport systems, advantages and disadvantages of types of transportation were examined in the first part; also wide development of cargo transportation is being mentioned. In the second part the following positions were examined – current situation in Latvian logistics market and its development. And the last, the third part, is devoted to analyze of transit cargo transportation, with examples of cargo transportations and economic calculations. In the end of bachelor work author make the resume and offers in order to deal with question and difficulties, verified during the preparation of bachelor work. The volume of subject diploma is 72 pages, and 24 literature sources were used.
Organization of transportations of transit cargo for Russia through Baltic seaports
Keywords: Vadībzinātne