Tirdzniecības vides informācijas centri: darbības specifika, salīdzinājums un lietotāju novērtējums - Kostjukeviča, Diana (Latvijas Universitāte, 2022)
Mūsdienās eksistē ļoti daudz informācijas centru, par kuriem mēs kā patērētāji pat neaizdomājamies. Informācijas centri var būt dažādi: tūrisma informācijas centrs, dokumentācijas centrs, datu centrs, informācijas analīzes centrs u.c. Taču šajā bakalaura darbā apkopotā veidā tiek izanalizēti tieši tirdzniecības vides informācijas centri, kuri atrodas Rīgas lielākajos tirdzniecības centros. Pētītie un apskatītie informācijas centri atrodas: TC “RĪGA PLAZA”, TC “DOMINA SHOPPING” un TC “SPICE”. Teorētiskā daļa ir balstīta uz ELIS (Everyday life information seeking – informācijas meklēšana ikdienas dzīvē) modeli. Šī pētījuma ietvaros tiek izmantotas dažādas metodes: gan kvalitatīvās, piemēram, intervijas ar informācijas centru darbiniekiem, gan kvantitatīvās pētniecības metodes, piemēram, anketēšana. Pētījuma galvenais mērķis ir uzzināt, kā atšķiras informācijas centri, kas strādā dažādos tirdzniecības centros. Piemēram, salīdzināt, kādi ir informācijas centros piedāvātie pakalpojumi, kādi ir darbinieku ikdienas pienākumi. Tātad, “ieraudzīt” tās galvenās atšķirības starp pētījumā iekļautajiem informācijas centriem. Pētījuma empīriskā bāze ir anketēšanas, intervijas un kontentanalīzes rezultāti. Pēc iegūtajiem rezultātiem varēs atbildēt uz bakalaura darba galveno jautājumu: kā atšķiras pētījumā iekļautie informācijas centri.

There are a lot of information centers that we, as consumers, do not think about. Information centers can be different: tourism information center, documentation center, data center, information analysis center, etc. However, the main aim of this bachelor is analyzed directly by information centers, which are located in Riga's largest shopping centers. The information centers studied and viewed are: TC “RĪGA PLAZA”, TC “DOMINA SHOPPING” and TC “SPICE”. The theoretical part is based on the ELIS (Everyday life information seeking) model. Bachelor work uses different methods: both quality interviews, such as interviews with information centers for employees, quantitative research methods, such as questionnaires, and content analysis. The main goal of the bachelor work is to find out how different information centers differ when work in different shopping centers. For example, compare the services offered in information centers, which are the day-to-day tasks of employees. So, “see” the main differences between the information centers which are included in the study. The empirical base of the research will be the results of questionnaire and interview. According to the obtained results, it will possible to answer the main question of the research: how the information centers included in the research differ.
Trade Environmental Information Centers: Specificity, Comparison and User Assessment
Keywords: Bibliotēkzinātne; Tirdzniecības centri; informācijas centrs; pakalpojumi; novērtēšana; pakalpojumu kvalitāte