Personāla atlases un apmācības automatizācijas rīks - individuālais asistents personāla vadītājiem - Ozoliņa, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
“Personāla atlases un apmācības automatizācijas rīks – individuālais asistents personāla vadītājiem” ir sistēma, kuras mērķis ir atvieglot darbu darba devējiem. Šī tēma ir aktuāla, jo darba devēji meklē iespēju kā ātrāk un kvalitatīvāk atrast jaunus speciālistus. Vietnē darba devēji var ērti pievienot savu sludinājumu un izveidot apmācības uzdevumus, uz kuriem piesakās kandidāti. Darba devēji apstiprina kandidātu pieteikumus, kas tad var atbildēt uz sniegtajiem jautājumiem, tādā veidā darba devējs izvēlas sev piemērotākos kandidātus. Tiek ietaupīts laiks darba devējiem un dota iespēja kandidātiem pirms intervijas pierādīt savas zināšanas. Piemēram, uz vakanci pieteikušies bija 20 cilvēki, bet apmācību izturējuši tikai 5, tie arī tiks aicināti uz darba interviju. Ir iegūta strādājoša sistēma, kuru var lietot gan reģistrēti, gan nereģistrēti lietotāji, sistēmu vēl ir plānots attīstīt.

“Recruitment and training automation tool - individual assistant for personnel managers” is a system that aims to facilitate the work of employers. This theme is topical because employers are looking for an opportunity to find new specialists quickly and efficiently as possible. At this site employers can easily add his own ads and set up training tasks which later candidates can apply for. Employers approve candidates’ applications, approven candidates can answer the given questions, in this way the employer chooses the most suitable candidates. It saves employers’ time and gives candidates the opportunity to demonstrate their knowledge before the interview. For example, the vacancy was applied by twenty people, but training passed only five, only those five will be invited to a job interview. Here is obtained a working system that can be used for both registered and nonregistered users, the system is still planned to be developed.
Recruitment and training automation tool - individual assistant for personnel managers
Keywords: Datorzinātne; vakance; prakse; darba tirgus; apmācība