Aborta regulējums Latvijā - Ogorodņika, Katarina (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma – abortu regulējums Latvijā. Darba mērķis ir krimināltiesiskā analīze esošajam aborta tiesiskajam regulējumam Latvijas Republikā, kā arī priekšlikumu ieviešana tiesiskā regulējuma pilnveidošanai un tā tiesisko nepilnību novēršanai. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tēmas izstrādes laikā tika aplūkoti Latvijas krimināltiesiskās zinātnes autoru darbi; pastāvošās tiesību normas, kas regulē mākslīgo grūtniecības pārtraukšanu Latvijas teritorijā; problēmu risinājumi savstarpējās attiecībās starp sievietes tiesībām uz reproduktīvo izvēli un nedzimuša bērna tiesībām uz dzīvību; dzīvības sākuma brīža izpratne un tās krimināltiesiskā aizsardzība Latvijas Republikā; citu valstu prakses piemēri, Eiropas Cilvēktiesību tiesas judikatūra grūtniecības mākslīgās pārtraukšanas aspektos. Bakalaura darba apjoms ir 57.lpp., tajā ir ietvertas trīs galvenās nodaļas. Atslēgas vārdi – aborts, embrijs, auglis, tiesības uz dzīvību, nedzimušās dzīvības aizsardzība.

Topic of the work of Bachelor is a regulation of abortions in Latvia. The purpose of this work is criminal and legal analysis of existing legal regulation of abortions in Latvian Republic, introduction of suogestions into the science of law and elimination of it’s legal defects. For this purpose to be achieved durin the elaboration of the topic some works of Latvian criminal and legal scientists have been examinied, existing standarts of right, regulating artificial abortion in Latvian territory, resolution of problems between relation of the women’s right for reproductive choise and the right of unborn child for life, the conception of the beguining of life and it’s criminal and legal protection in Latvian Republic, practical examples of another states and the European Court of Human Rights judicature in aspects of artificial termination of pregnancy also have been considered.The volume of this Bachelor work ir 57 pages, containing 3 main chapters.Key words:abortion, embryo, foetus,
Regulation of abortions in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne