6 – 7 gadus vecu bērnu tikumisko vērtību sekmēšana, izmantojot mūsdienu animācijas filmas - Rūte, Elīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Teorētiski analizēt un praktiski pētīt 6-7 gadus vecu bērnu tikumisko vērtību sekmēšanu, izmantojot mūsdienu animācijas filmas. Diplomdarbs sevī ietver teorētisko daļu un empīrisko daļu. Teorētiskajā daļā tiek apkopotas tādu pedagogu un psihologu kā D. Lieģenieces, D. Dzinteres, E.H. Eriksona, Z. Rubenes, J. Helda atziņas par tikumiskajām vērtībām un digitālo mediju ietekmi uz to sekmēšanu. Empīriskajā daļā tiek veikts pētījums par 6-7 gadus vecu bērnu tikumisko vērtību izpausmi. Balstoties uz teorētiskajām atziņām, tiek izstrādāti un izvirzīti kritēriji tikumisko vērtību sekmēšanai. Darba apjoms: 61 lapaspuse, 4 tabulas, 9 attēli, 3 pielikumi, 34 literatūras avoti.

To theoretically analyze and practically study the promotion of moral values of 6-7-year-old children using modern animated films. The thesis includes a theoretical part and an empirical part. The theoretical part summarizes the work of pedagogues and psychologists like D. Lieģenieces, D. Dzinteres, E.H. Eriksona, Z. Rubenes, J. Helda insights into moral values and the influence of digital media on their promotion. In the empirical part, a study is conducted on the expression of moral values of 6-7-year-old children. Based on the theoretical findings, criteria for the promotion of moral values are developed and put forward. Work volume: 61 pages, 4 tables, 9 images, 3 attachments, 34 literature sources.
Promoting the moral values ​​of a 6-7-year-old child using modern animated films
Keywords: Pedagoģija; Tikumi; Tikumiskās vērtības; Animācijas filmas; Pirmsskola