XIX Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku reprezentācija padomju Latvijas presē (1985. gada jūnijs līdz augusts) - Gržibovska, Ieva (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats ir XIX Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku reprezentācija padomju Latvijas presē (1985.gada jūnijs līdz augusts)”. Tā mērķis ir noskaidrot kā Deviņpadsmitie Vispārējie dziesmu un deju svētki tiek reprezentēti padomju Latvijas laikrakstos “Literatūra un Māksla”, “Padomju Jaunatne”, “Cīņa”, “Dzimtenes Balss”, “Rīgas Balss”, “Skolotāju Avīze”, “Pionieris”, “Советская Латвия”, “Советская Молодежь”. Teorētiskajā daļā aplūkots reprezentācijas jēdziens, padomju ideoloģija un Dziesmu svētku vēsture. Gūts ieskats Latvijas 20.gs. 80.gadu vēstures kontekstā, kā arī raksturota mediju darbība 20.gs. 80.gados. Pētnieciskajā daļā izmantotas kvanitatīvā kontentanalīze un vēsturiskā diskursa analīze. Atslēgas vārdi: Dziesmu svētki, reprezentācija, padomju ideoloģija, kultūra, padomju Latvijas prese, 1985.gads

Bachelor thesis topic is „The 19th Latvian Song and Dance Festival representation in the press of Soviet Latvia (June to August 1985)”. Paper’s main objective is to find out how Nineteen of the Latvian Song and Dance Festival be represented in the press of Soviet Latvia “Literatūra un Māksla”, “Padomju Jaunatne”, “Cīņa”, “Dzimtenes Balss”, “Rīgas Balss”, “Skolotāju Avīze”, “Pionieris”, “Советская Латвия”, “Советская Молодежь”. The theoretical base consists of the sections about representation, Soviet ideology and history of Latvian Song and Dance Festival. Also has gain insight into to context of Latvian’s history and media in 20’s century eighty. Part of the research used quantitative content analysis and historical discourse analysis. Keywords: Song Festival, representation, Soviet ideology, culture, press of Soviet Latvia, discourse-historical approach, quantitative content analysis, Year 1985.
The 19th Latvian Song and Dance Festival representation in the press of Soviet Latvia (June to August 1985)
Keywords: Komunikācijas zinātne