Jūrnieku profesionālās grupas darba stresa, apmierinātības ar darbu un personības iezīmju rādītāju sakarību un atšķirību izpēte - Juška, Elīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Pētījuma mērķis Noskaidrot darba stresa, apmierinātības ar darbu, un personības rādītājus jūrnieku profesiju grupā. Ārvalstu pētījumos tiek raksturots, ka jūrnieku darbs ir riskants, tie uzrāda augstus stresa rādītājus, bet jūrniekiem raksturīgi arī zemi Neirotisma rādītāji, virs vidējā Ekstraversijas, Labvēlīguma, Apzinīguma un Atvērtības jaunai pieredzei rādītāji. Jūrnieki ir labi adaptējušies darbam un dzīvei jūrā, jūrniekiem ir augsti dzīves kvalitātes standarti un apmierinātības ar dzīvi rādītāji. Jūrnieku tendence partnerattiecībās būtiski neatšķiras no vispārējās populācijas. Pētījuma jautājumi Vai pastāv statistiski nozīmīgas atšķirības starp N1 un N2 izlašu darba stresa un apmierinātības ar darbu rādījumiem? Vai jūrnieku izlasei N1 ir izteiktas personības iezīmes – ekstraversija, lavēlīgums, apzinīgums un zemi neirotisma rādīji? Vai ir vērojamas statistiski nozīmīgas atšķirības darba stresa un apmierinātības ar darbu rādītājos, starp precētajiem un neprecētajiem respondentiem N1 izlasē? Pētījuma dalībnieki: Divas izlases – N1 izlase ir 30 jūrniecībā strādājoši vīrieši, kuri nodarbināti „prom no mājām”, respondentu vecums ir no 21 līdz 64 gadiem (M = 33,23, SD = 9,6 gadi). N2 izlase ir 30 strādājoši vīrieši, nav saistīti ar ilgstošu prombūtni no mājām, respondentu vecums ir 21 līdz 46 gadiem (M = 29,47, SD = 5,41 gadi). Darbā tika izmantotas BFI (The Big Five Inventory; John&Srivastava, 1999), Darba Stresa noteikšanas aptauja (Job Stress Survey, JSS, Spielberger, 1991), Apmierinātības ar darbu aptauja (Job Satisfaction Survey (JSS), Paul E. Spector, 1994). Procedūra Respondenti aizpildīja anketas gan elektroniski vietnē www.visidati.lv, gan papīra formātā. Dati tika ievākti laikā no 2017.gada 11.septembra līdz 10.oktobrim un apstrādāti ar MS Excel un SPSS 20.0 programmu. Tika veikta aprakstošā statistika, Stjudenta t kritērijs atšķirību noteikšanai un Spīrmena korelācijas koeficients sakarību noteikšanai. Rezultāti. N1 izlasei tika konstatētas statistiski būtiski zemāki rādījumi apmierinātībai ar Darba kārtību, precētajiem respondentiem konstatēti zemāki rādījumi Papildatlīdzībai, tenndeču līmeņa atšķirības Darba spiedienam precētajiem respondentiem, N1 izlasei ir izteikta personības iezīme Apzinīgums. Tika konstatētas sakarības starp Ekstraversiju un Darba stresa intensitāti, Labvēlīgumu un Darba specifiku, Labvēlīgumu un Komunikāciju, Apzinīgumu un Organizācijas atbalsta trūkumu. Atslēgas vārdi: darba stress, apmierinātība ar darbu, personības iezīmes, jūrnieki, Big Five, precējies

Aim of the paper is to define job stress, job satisfaction and personality traits of Latvian seafers as professional group. Previous researches have concluded that seafarer job is stressful and dangerous. Seafarers show low Neuroticism, and above average Extraversion, Agreeableness, Conscientiousness and Openess. Seafarers are well adapted for job and life on sea, they have high quality of life standarts and good life satisfaction. Seafarers marital tendency does not differe from population. Questions of the paper: Is there significant differences between group N1 and group N2 scores of job stress and job satisfaction? Does seafarers have disntinctive any of personality traits – Extraversion, Agreeblaness, Conscientiousness, Openess, Neurotism? Is there significant differences between scores of married participients of group N1 and group N2 in job stress and job satisfaction? Participants. 2 groups – in group N1 are 30 men, working in marine, 21 to 64 years old ( M = 33,23; SD = 9,6 ). N2 ar 30 working men, not working in marine, work is not related with being away from family, 21 to 46 years old ( M = 29,47; SD = 5,41). As measures was used BFI (The Big Five Inventory; John&Srivastava, 1999), Job Stress Survey (JSS, Spielberger, 1991), Job Satisfaction Survey (JSS, developed by Paul E. Spector, 1994). Procedure. Participients filled in survey both on paper and online www.visidati.lv from 11.09.2017 till 10.10.2017. Data was analyzed using Ms Excel and SPSS 20.0 programms. Data analyze included descriptives, independent sample test and Spearman correlation. Results. There were significant differences between groups N1 and N2 in job satisfaction subscale Nature of work. Married participants of N1 showed lower job satisfaction in subscale Fringe Benefits. There were tendency level differences betweeen N1 and N2 married participants in Job pressure, as N1 had higher scores. N1 had significant higher scores on personality trait Conscientiousness. Spearmen correlation for N1 revieled that Extraversion was related to Job stress intensity, Agreeableness related to Nature of work, Agreeableness related to Communication, Conscientiousness related to Lack of Organisational support. Keywords: job stress, job satisfaction, personality traits, seafarer, Big Five, marital status
Relationship and differences between job stress, job satisfaction and personality traits of seafarers as professional group
Keywords: Psiholoģija; darba stress; apmierinātība ar darbu; personības iezīmes; jūrnieki; Big Five