Sasveicināšanās un atvadīšanās frāzes latviešu valodā - Trapenciere, Zanda Marija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā „Sasveicināšanās un atvadīšanās frāzes latviešu valodā” tiek pētītas sasveicināšanās un atvadīšanās frāzes saziņas formālā un neformālā aspektā. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot, kādas sasveicināšanās un atvadīšanās frāzes tiek lietotas formālās un neformālās saziņas situācijās un kāds ir to lietošanas iemesls. Uzdevumi – ekscerpēt, bakalaura darbam nepieciešamos sasveicināšanās un atvadīšanās frāžu piemērus; analizēt ekscerpētos piemērus; apgūt teorētisko literatūru par sasveicināšanās un atvadīšanās frāzēm, to lietojumu latviešu valodā, to piederību pie diskursa iezīmētājām, un interjekcijām, to piederību pie valodas etiķetes formulām. Darbam ir trīs daļas, pirmā daļa par sasveicināšanās un atvadīšanās frāzēm, kā tās ietilpst diskursa iezīmētājās un interjekcijās. Otrajā daļā aprakstītas sasveicināšanās un atvadīšanās frāzes kā etiķetes formulas. Trešajā daļā analizēti ekscerpētie sasveicināšanās un atvadīšanās frāžu piemēri. Darba beigās apkopoti secinājumi.

Bachelor`s paper theme is „Greeting and Parting Phrases in Latvian” are researched greeting and parting phrases in formal and informal form of communication. The aim of bachelor thesis is to find out which greeting and parting phrases are used in situations of formal and unformal communication and what is use of them. Tasks – to collect examples of greeting and parting phrases; analyze collected examples; acquire teoretical literature about greeting and parting phrases, usage in Latvian language, membership to etiquette formulas of language. Thesis have thee parts, first part is about greeting and parting phrases, how they include into discurse markers and interjections. In the second part there is written about greeting and parting phrases asetiquette formulas. In the third part there are analyzed collected examples of greeting and parting phrases. In the end of thesis conclusions are gathered.
Greeting and Parting Phrases in Latvian
Keywords: Filoloģija; sasveicināšanās; atvadīšanās; diskursa iezīmētāji; interjekcijas; formāls