Fundamentālās analīzes pielietošanas iespējas Baltijas akciju tirgū - Kudrjavceva, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz ekonomiskās literatūras un darba autores veikto Baltijas valstu ekonomiskā stāvokļa, nozaru un atlasīto akciju sabiedrību analīzi, izstrādāt priekšlikumus par fundamentālās analīzes pielietošanas iespējām Baltijas akciju tirgū. Darbā tiek veikta Baltijas vērtspapīru tirgus un Baltijas valstu nozares attīstības izpēte laikā no 2007.-2010. gadam. Darba autore analizēja atlasīto akciju sabiedrību finanšu rādītāju likumsakarības ar akciju cenu izmaiņām un izteica priekšlikumus to izmantošanai. Darbu var izmantot ieguldītāji, lai saņemtu padomus fundamentālās analīzes veikšanai, kā arī uzņēmumu vadība, lai uzlabotu finanšu rādītāju informācijas sagatavošanas procesu. Atslēgas vārdi: fundamentālā analīze, Baltijas akciju tirgus, akciju novērtēšana.

The aim of the thesis is to develop recommendations on the application of fundamental analysis in the Baltic stock exchange, based on the economic literature analysis and analysis of joint-stock companies made by the author. Thesis contains analysis of the Baltic stock exchange and sectors of the Baltic countries during 2007-2010. The author made analysis of interconnections between companies’ financial indicators and changes of stock prices, and made suggestions for application of the interconnections. The paper describes advantages and disadvantages of the fundamental analysis. Thesis can be used by investors to get advice on fundamental analysis, as well as corporate governance, to improve the performance of financial information preparatory process. Keywords: fundamental analysis, the Baltic stock exchange, stock assessment.
The application of fundamental analysis in the Baltic Stock Exchange
Keywords: Ekonomika