Latviešu un igauņu valodas reduplikācijas formas un nozīmes salīdzinājums - Magone, Monta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba, “Latviešu un igauņu valodas reduplikācijas formas un nozīmes salīdzinājums”, mērķis ir izpētīt latviešu un igauņu valodas reduplikācijas formas un nozīmes kopīgās un atšķirīgās iezīmes. Darba pirmajā daļā ir apkopota teorētiskā literatūra par reduplikācijas formu un nozīmi, kā arī apkopoti pētījumi par reduplikāciju latviešu un igauņu valodā. Darba otrajā daļā ir salīdzināta latviešu un igauņu valodas reduplikācijas forma un nozīme, un reduplikācijas piemēri ir sameklēti no dažādiem avotiem. Pētījuma gaitā tika konstatēts, ka abās valodās ir vairāk kopīgās nekā atšķirīgās iezīmes. Visbiežāk lietotā reduplikācijas forma gan latviešu, gan igauņu valodā ir totālā un līdzības reduplikācija, tikmēr pēc nozīmes biežāk sastopamā reduplikācija ir pastiprinošā.

The purpose of the paper “Comparison of reduplication form and meaning in Latvian and Estonian Languages” is to explore common and different features of reduplication form and meaning in Latvian and Estonian languages. The theoretical part of the work describes reduplication form and meaning as well as reduplication in Latvian and Estonian. In the practical part, examples collected from different sources of Latvian and Estonian reduplication form and meaning are compared. The results on studies of Latvian and Estonian reduplication form and meaning show that there are more similarities than differences in both languages. In both languages total and similarity reduplication is the most common form of reduplication, while the most common meaning of reduplication is intensity.
Comparison of Reduplication Form and Meaning in Latvian and Estonian Languages
Keywords: Valodniecība; reduplikācija; forma; nozīme; salīdzinājums; latviešu valoda