Jauniešu datorspēlētāju paradumi - Grass, Nauris (Latvijas Universitāte, 2009)
Datorspēlētāju sociālā pētniecība pēdējos gados pasaulē strauji pieaug. Latvijā situācija ir savādāka. Šā pētījuma mērķis ir iegūt informāciju par Latvijas datorspēlētājiem – ko, cik ilgi un kā viņi spēlē. Šim nolūkam tika izmantota kvantitatīva interneta aptauja. Rezultātu apkopojums veido latviešu datorspēlētāju raksturojumu. Teorētiskajai pieejai izmantoti starptautisku pētījumu rezultāti. Atslēgas vārdi: datorspēlētāju sociālā izpēta, datorspēles, jaunieši

Social research of computer gamers in world has grown rapidly in recent years. In Latvia the situation is different. The goal of this research is to obtain information about computer gamers in Latvia – what, how long and how they are playing. Quantitative internet survey was used in order to achieve this goal. The summary of results gives insight into Latvian gamer characteristics. For theoretical approach international research results are deployed. Key words: social research of computer gamers, computer games, youth
Youth's Computer Gamer Habits
Keywords: Socioloģija