Aprūpe veciem cilvēkiem ar vecuma demenci sociālās aprūpes centrā - Gerķe, Guna (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma „Aprūpe veciem cilvēkiem ar vecuma demenci sociālās aprūpes centrā”. Tēma ir aktuāla, jo Latvijā pieaug saslimšana ar vecuma demenci un arvien lielāks skaits cilvēku tiek ievietoti sociālās aprūpes centros, lai nodrošinātu diennakts aprūpi. Darba izstrādei izvirzīts mērķis, noskaidrot kādas ir sociālās aprūpes centra aprūpes personāla teorētiskās un praktiskās zināšanas par aprūpi veciem cilvēkiem ar vecuma demenci. Pētījumā izmantota kvantitatīvā pētniecības metode – anketēšana. Anketas izstrādātas vadoties no literatūras avotu analīzes un iegūtās darba pieredzes. Apkopojot anketas noskaidrots, ka kvalitatīvai aprūpei cilvēkiem ar vecuma demenci nepieciešama kvalificēta, profesionāla, aprūpes komanda, noteikts konkrēts skaits aprūpējamo cilvēku vienam aprūpētājam. Atslēgvārdi: aprūpes personāls, vecuma demence, gerontoloģija, sociālā gerontoloģija, gerontopsiholoģija.

Bachelor work theme: caring of old peoples with senile dementia in social care centre. Theme is actual, since the increasingly number of sickness of peoples with senile dementia who are admitting to social care centre for day and night care. The aim of this work is to clarify the ways by which personal theoretical and practical knoweldge could be applied to care of old peoples with senile dementia Part of therese arch using quantitative research method - Questionary. Questionary workout is done according to literature resources analysis and practical experience. The collected questionnaire explains that, in order to perform qualitative care for peoples with senile dementia,then is needed qualified and professional care team and concrete number of peoples to taken care of them with one carer. Keywords: personal care, senile denmentia, gerontology, social gerontology and geriatric pshycology.
Caring of old peoples with senile dementia in social care centre
Keywords: Medicīna