Uzņēmuma SIA "FS" darbības analīze un pilnveidošanas iespējas - Rumjanceva, Olga (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs “Uzņēmuma SIA „FS” darbības analīze un pilnveidošanas iespējas” tika izstrādāts 2010.gadā. Bakalaura darba mērķis ir uz veiktās uzņēmuma SIA „FS” finansiālās darbības analīzes pamata atklāt tā attīstības tendences un perspektīvas, izstrādāt priekšlikumus efektīvas uzņēmuma darbības vides nodrošināšanai. Bakalaura darbs sastāv no 4 nodaļām. Pirmajā nodaļā raksturotas finansiālās darbības analīzes veidi un metodes, jo, lai veiktu uzņēmuma finansiālās darbības analīzi, vispirms nepieciešams tās teorētiskais pamatojums. Otrajā nodaļā raksturoti uzņēmējdarbības vides teorētiskie aspekti. Trešajā nodaļā raksturots analizējamais uzņēmums, tika veikta uzņēmuma finansiālās darbības analīze, kas ietver finanšu koeficientu analīzi un maksātspējas novērtēšanu. Ceturtajā nodaļā analizēta ārējā un iekšējā vide uzņēmumā, apkopoti rezultāti, izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi, kas sekmēs uzņēmuma darbību nākotnē. Autore izteica piedāvājumu finanšu situācijas uzlabošanai, kuru varētu izmantot analizētā uzņēmuma vadība turpmāko finanšu lēmumu pieņemšanā. Atslēgvārdi: ekonomika, rentabilitāte, uzņēmējdarbība, vide.

Bachelor thesis titled Company FS LTD: an analysis of activity, performance and development opportunities was written in 2010. The aim of the thesis is to reveal a company’s development potential and to provide suggestions regarding the securing of an efficient business environment based on the company’s financial performance. The thesis contains four parts. To analyze any company’s financial activity, a theoretical explanation is needed. Thus, the first part contains a description of the methods and approaches used to analyze a company’s financial performance. The second part describes the theoretical aspects of the business environment. The third part opens up with a description of the company under study and then proceeds with an analysis of its financial performance, including analysis of the financial coefficients and solvency assessment. The concluding part contains an analysis of the company’s external and internal environment, summary of the results, concluding remarks and suggestions that will help to improve that company’s performance. The author has suggested ways to improve this company’s financial situation which can be used by its management in further financial decision-making. Key words: economics, profitability, business, environment.
SIA "FS" operating analysis and development possibilities
Keywords: Ekonomika