Daži aspekti no pētījuma "Citēšanas principi Latvijas Universitātē" - Rozenberga, Gita (Latvijas Universitātes Bibliotēka, 2014)
Rakstā izklāstīti rezultāti pētījumam, kurā analizēta situācija Latvijas Universitātes fakultātēs - kāda ir to noslēguma darbos pielietojamo citēšanas stilu izvēle un tās argumentācija, kā tiek nodrošināta studentu informētība un bibliogrāfisko norāžu un atsauču prasmju veicināšana, kāda ir LU Bibliotēkas loma šajā procesā. Dots ieskats arī būtiskākajos pētījumos un atziņās citēšanas tematikā pasaulē un Latvijā. --- В статье изложены некоторые аспекты результатов анализа ситуации на факультетах Латвийского университета: каков их выбор по стилям цитирования, которые должны применяться для дипломной работы; как обеспечивается информированность студентов и как это способствует усвоению навыков работы с библиографическими указаниями и ссылками; какова роль в этом процессе Библиотеки Латвийского университета. Дается представление о наиболее существенных исследованиях и знаниях в мире и в Латвии. --- In this scientific work the situation in the faculties of the University of Latvia has been analyzed, for example, what is the choice of citation style that has been used in the diploma work, in what way are the students provided with information and how can they obtain the knowledge of using the bibliographic references and citations, and what is the role of the University of Latvia in this process. There is an insight given into the most relevant research and knowledge in the world and Latvia, in the field of citation.
Some aspects from research "Principles of citation in the University of Latvia"
Некоторые аспекты из исследования "Принципы цитирования в Латвийском Университете"
Keywords: Citēšanas principi; Bibliogrāfiskās norādes