Tūrisma attīstība Latvijā (1918.–1940. gadā) - Andrejsone, Liene (Latvijas Universitāte, 2010)
20.gs.20.-30.gados tūrisms Latvijas Republikā tikai veidojās, lai vēlāk ieņemtu svarīgu lomu Latvijas sabiedriskajā, politiskajā un saimnieciskajā dzīvē. Latvijā tā bija neiepazīta un jauna nozare, kuras attīstībai bija nepieciešams izstrādāt un pieņemt atbilstošas institūcijas un darba metodes. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt tūrisma attīstību Latvijas Republikā 20.gs.20.- 30.gados Līdz 1934.gadam ar tūrismu pamatā nodarbojās sabiedriskās organizācijas – tūrisma biedrības. Pēc K. Ulmaņa apvērsuma un autoritārā režīma nodibināšanās, visas tūrisma organizācijas un biedrības tika slēgtas. To funkciju un tūrisma lietu kontroli Tūrisma birojs pārņēma savā pārraudzībā. Latvijā tika izvērsta nacionālā tūrisma kustība un tika nodibināti sakari ar citu valstu tūrisma organizācijām. Tūrisms Latvijā sasniedza tā laika Eiropas valstu līmeni.

ANOTATION In 20th century tourism in independent Latvia developed and broadened to later play an important role in political and economic life of Latvia. That was an unknown and new industry, for its development was necessary to formulate and adopt appropriate methods. Aim of this research is to explore the development of tourism in Latvia during the 20th century’s 20-30ties. Until 1934th Tourism associations were offering different types of Tourism Services, but when the authoritarian regime was established, all tourism organizations and associations were closed. Tourism Office took over the functions of these organizations and controlled tourism affairs under its supervision. Tourism movement was launched not only in Latvia; it made a communication link with other national tourism organizations all over the Europe and reached the level of tourism in highly developed European countries.
Development of the Tourism in Latvia (1918–1940)
Keywords: Vēsture