Sociālā pedagoga darbs ar riska ģimeņu bērniem Rīgas vakara ģimnāzijā pedagoģiskās korekcijas klasēs - Karabanova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2008)
par Svetlanas Karabanovas diplomdarbu: „Sociālā pedagoga darbs ar riska ģimeņu bērniem, kuri mācās Rīgas vakara ģimnāzijas pedagoģiskās korekcijas klasēs.” Diplomdarbā tiek izskatīta ģimene, kā bērna primārais socializācijas institūts, raksturotas riska ģimenes, kā arī analizēta pedagoģiskā korekcija, kā viena no korekcijas veidiem. Darba izstrādes gaitā veikta literatūras un dokumentācijas izpēte. Tika izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma darbam ar Rīgas vakara ģimnāzijas pedagoģiskās korekcijas klašu skolēniem, skolēnu ģimenēm un pedagoģiskās korekcijas klašu audzinātājiem, kā arī veikta tās aprobācija un iegūto rezultātu analīze. Diplomdarbs sastāv no ievada, 5 nodaļām, nobeiguma, 9 tabulām, 15 attēliem, pielikumiem. Atslēgvārdi: riska ģimene, pedagoģiskā korekcija, pedagoģiskās korekcijas klases.

about Svetlana Karabanova’s diploma paper „The social educater’s work with the children of the risk families, who study in the correction classes of the Riga Evening Classes Gymnasium.” In the diploma paper there is studied a family as an institution of a child’s primary socialization, characterized the risk families, there is also analyzed the pedagogical correction as one of the correction kinds. In the process of the development of the paper the research of literature and documentation was made. The program of the social pedagogical work with the students of the correction classes of the Riga Evening Classes Gymnasium, the parents of the students and the class teachers was developed, as well as the program was tried and the achieved results were analyzed. The diploma paper is composed of the introduction part, 5 chapters, summary, 9 charts, and annexes. Keywords: risk family, pedagogical correction, pedagogical correction classes.
The work of the social pedagogue with the children from risk families in the pedagogical correction classes of Rīga Evening Gymnasium
Keywords: Pedagoģija