Saistoši vingirnājumi matemātiskajā loģikā vidusskolai - Vegners, Leo (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba mērķis bija izstrādāt saistošus vingrinājumus matemātiskajā loģikā vidusskolai, kas veicinātu formālās loģikas pielietojumu ikdienā. Darba gaitā autors pētīja psiholoģijas pētnieku nostādnes par kognitīvo procesu attīstību un tās stimuliem un izveidoja apskatu par loģiskas domas pedagoģiski psiholoģiskiem aspektiem. Pētījuma ietvaros autors aptaujāja skolēnus par viņiem aktuāliem kritērijiem “saistošu” vingrinājumu klasifikācijā. Saskaņā ar apkopoto informāciju tika izstrādātas vadlīnijas saistošu un pragmatisku vidusskolas kursa matemātiskās loģikas vingrinājumu noteikšanai un sastādīšanai. Autors veica mācību grāmatu kontentanalīzi un izstrādāja 15 matemātiskās loģikas vingrinājumu paraugus. Darbs satur anotācijas latviešu un angļu valodā, satura rādītāju, ievadu, četras nodaļas ar apakšnodaļām, secinājumus, izmantotās literatūras un avotu sarakstu, 2 pielikumus. Darbs sastāv no 41 lpp., tajā ir 14 attēli un 3 tabulas.

The aim of the thesis was to create engrossing exercises for high school students in mathematical logic, which would promote formal logic use in everyday. The author studied different psychology researcher findings about development of cognitive processes and its stimulus and created review about psychological aspects of logical thinking in pedagogy. The author interviewed students about their topical criteria for the classification of exercises. Based on the information gathered guidelines were created for the creation of actual and pragmatic mathematical logic exercises for high school course. Author analyzed text books and created 15 mathematical logic exercise examples. Thesis contains abstract in Latvian and English, table of content, introduction, four chapters with subchapters, conclusions, used literature and references and 2 attachments. It consists of 41 page, contains 14 pictures and 3 tables.
Engrossing mathematical logic exercises for high school
Keywords: Pedagoģija; matemātiskās loģikas vingrinājumi; vidusskolas didaktika; .; .