Piekrastes pašvaldību vides pārvaldība: sabiedrības līdzdalības attīstība - Graudiņa-Bombiza, Sintija (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba “Piekrastes pašvaldību vides pārvaldība: sabiedrības līdzdalības attīstība” mērķis ir izstrādāt vadlīnijas sabiedrības līdzdalības attīstībai pašvaldību vides pārvaldībā. Darbā identificēta sabiedrības līdzdalības problemātika pašvaldību vides pārvaldībā, atsegtas būtiskās teorētiskās pāmatnostādnes, uz kā balstīts pētījums. Maģistra darba socioloģiskā pētījums ietver NVO pārstāvju un pašvaldību darbinieku aptauju, gadījumu izpētes trīs piekrastes pašvaldībās, ekspertintervijas. Pētījuma kopsecinājumi balstīti uz literatūras analīzē gūtajām atziņām un socioloģiskā pētījuma rezultātiem. Izstrādātas vadlīnijas, kas ietver rīcības virzienus sabiedrības līdzdalības attīstībai pašvaldību pārvaldības līmenī. Pētījuma rezultātus iespējams izmantot ne tikai sabiedrības līdzdalības attīstības veicināšanai piekrastes pašvaldībās, bet arī citu pašvaldību vides pārvaldībā. Darbā ir 6 nodaļas, kas ietver 155 lapaspuses.

The aim put forward for the master’s paper “Environmental Governance of Coastal Municipalities: Public Participation” is to develop guidelines for the development of public participation in the frame of environmental governance of municipalities. The theme of public participation in the frame of environmental governance of coastal municipalities is reviewed, as well as substantial theoretical justification is drawn upon, forming a groundwork for the present study. The master’s work sociological study includes the surveys of NGO and municipalities representatives, along with case studies performed in three coastal municipalities and several expert interviews. The conclusions of the study are based on the findings of literature analysis, and results of the sociological study. Guidelines, which include action directions for the development of public participation,can be used for for environmental governance in all municipalities.The work comprises 6 chapters, and consists of of 155 pages.
Environmental Governance for Coastal Municipalities: Public Participation
Keywords: Vides pārvaldība