Multidetektoru datortomogrāfijas izmeklējumu kvalitātes izvērtējums pacientiem ar akūtiem galvas smadzeņu asinsrites traucējumiem - Grīntāla, Laila (Latvijas Universitāte, 2014)
Datortomogrāfijas izmeklējumam ir izšķiroša nozīme akūtu galvas smadzeņu asinsrites traucējumu diagnostikā, tam jāatbilst visiem kvalitātes kritērijiem, lai tiktu nodrošināta bāze precīzai diagnozei un efektīvai terapijai. Darba mērķis ir izpētīt datortomogrāfijas izmeklējuma kvalitāti akūta cerebrāla infarkta pacientiem kopējā neatliekamo ārstniecisko pasākumu kompleksā. Darbā aprakstīts biežāk sastopamais insultu veids - akūts cerebrāls infarkts, analizēta datortomogrāfijas metode, tās darbības principi un diagnostiskās iespējas patoloģijas gadījumos. Vispusīgi teorētiski un praktiskā pētījumā, analizēta izmeklējuma kvalitāte, tās ietekmējošie faktori, un noskaidrots, vai izmeklējuma rezultātā tiek iegūti kvalitatīvi rezultāti ar augstu diagnostisko efektivitāti. Atslēgvārdi: datortomogrāfija, akūts cerebrāls infarkts, kvalitāte.

Computer tomography examinations are crucial in diagnostics of acute stroke, it must comply with all quality criteria to provide base for precise diagnosis and effective therapy. The goal of work is to research the quality of acute cerebral infraction computer tomography examinations in comparison to other medical emergancy examinations. Work includes therotical background about one of the most common stroke types – acute cerebral infarction, research of computer tomography, its working principles and diagnostics in cases of acute cerebral infraction. The practical part of work includes analysis of acute cerebral infraction examination quality and factors affecting it as well as determination if examination results are qualitative and with high diagnostic efficiency. Keywords: computer tomography, acute cerebral infraction, quality.
Quality assessment of multidetector computed tomography examinations for patients with acute cerebrovascular disorders
Keywords: Medicīna