Atsevišķu slepkavības pastiprinošo apstākļu kvalifikācija - Alcmane, Astra (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba nosaukums ir „Atsevišķu slepkavības pastiprinošo apstākļu kvalifikācija”. Izvēlētā tēma ir aktuāla, jo slepkavības ir saistītas ar sevišķu kaitīgumu. Tieši tāpēc autore vēlējās sniegt ieskatu slepkavības pastiprinošos apstākļos kvalifikācijas problēmu jautājumos. Šis darbs sastāv no trīs nodaļām un apakšpunktiem. Šā darba pirmajā nodaļā sniegts ieskats slepkavības pastiprinošos apstākļos vēsturiskajā attīstībā Latvijā. Otrajā nodaļā iztirzāts jautājums par slepkavības jēdzienu un noziedzīgā nodarījuma sastāvu. Trešā nodaļa veltīta specifiskām problēmām, kas saistītas ar slepkavības pastiprinošiem apstākļiem. Izklāsts un tēmas analīze balstās uz normatīvo regulējumu, kurš ir esošs Latvijā, uz atklāsmēm, kuras izteiktas juridiskajā literatūrā, kā arī uz tiesu praksi. Bakalaura darbā ir izteikti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi minētajā jomā.Bakalaura darba izstrādes laikā apzinātas problēmas, kas saistītas ar grūtnieču slepkavībām, slepkavībām bezpalīdzības stāvoklī, slepkavībām personu grupā, nepilngadīgo slepkavībām, kā arī veikti pētījumi šajā jomā.

Bachelors working title is „ The individual assassination qualification”. The chosen topic is timely given that the murder is related to the particular dangers. That is why the author chose to provide insight into the assassination of qualification points of concern. This work consists of three parts and sub – items. The work in the first section provides an insight into assassination in the historical development of the Latvian. The second chapter considers the issue of assassinaton and the concept of the offense. The third section is devoted to specific problems that are related to the assassination. Presentation and analysis of themes based on the regulatory framework, which i san Latvian, the insights expressed in legal literature, as well as case law. This expressed in the conclusions and proposals in this area. Bachelor,s work during the development of identified problems associated with the murder of pregnant women, murder of a state of helplessness, killing a group of persons, juvenile crimes, as well as studies in this field.
The individual assassination qualification
Keywords: Juridiskā zinātne