Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ietekme uz iedzīvotāju dzīves līmeni - Putniņš, Dairis (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba tēma „Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ietekme uz iedzīvotāju dzīves līmeni” šobrīd sabiedrībā ir aktuāla, jo iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir svarīga ienākumu sastāvdaļa gan Latvijas valsts budžetā, gan arī pašiem iedzīvotājiem. Visi nodokļi Latvijā tiek balstīti uz vienotu nodokļu politiku, kas ir viens no svarīgākajiem instrumentiem valsts ekonomikas attīstības veidošanā un iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanā. Šobrīd priekšroka gan tiek dota tam, lai tiktu palielināti budžeta ieņēmumiem, nevis veikti dažādi pasākumi, kas varētu uzlabot iedzīvotāju dzīves līmeni. Diplomdarba mērķis ir sniegt izpratni par to, kā iedzīvotāju ienākuma nodoklis ietekmē Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeni.

Diploma paper theme „Personal income tax impact on residents level of living” in society today is current, because the personal income tax is an important income component of the Latvian state budget, as well as for citizens themselves. All taxes in Latvia are based on a common tax policy, which is one of most important tools in shaping national economic development and raising residents level of living. Currently, priority is to increase revenue of state budget, rather than taken various measures that could improve people's living standards. Diploma paper aims to give awareness on how the personal income tax affect the Latvian population living standards.
Personal income tax impact on residents level of living
Keywords: Finanšu menedžments